Bitcoin (BTC) har rört sig över $40 000 för första gången på flera veckor. Den största kryptovalutan på marknaden registrerade det största gröna ljuset sedan oktober och marknaden verkar nu ha blivit hausse. Andra virtuella valutor följde samma trend och är nu i grönt territorium, vilket tar bort de förluster som de upplevt de senaste veckorna.

Bitcoin stiger till den högsta punkten på veckor

Enligt uppgifter som delas av CoinGecko, Bitcoin handlas nu över 41 400 dollar och har en marknadsvärdering på 785 miljarder dollar. Den virtuella valutan har rört sig högre med över 10% på bara 24 timmar, vilket visar att det har varit ett stort inflöde av köpare som pressat priset högre för Bitcoin.

Det positiva med denna senaste prisrörelse är att Bitcoin och andra digitala valutor hade en baisseartad vecka som pressade priset på Bitcoin nära $36 000 under en kort period. Marknaden blev baisse och vissa investerare förväntade sig att den digitala valutan skulle komma närmare 30 000 $ än 40 000 $.

Efter denna prisuppgång följde andra kryptovalutor, inklusive Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Solana (SOL), Polkador (DOT) och Terra (LUNA), bland andra. De största vinnarna bland de 20 bästa under de senaste 24 timmarna var Polkadot (12,8 %), Avalanche (12,5 %), Binance Coin (12,2 %) och Solana (10,2 %).

Vi ser att det inte finns några kryptovalutor i negativt territorium exklusive Maker (MKR), som tappade 3,2 % under de senaste 24 timmarna och det var den sämst presterande digitala tillgången bland de 100 bästa. Stablecoins förblev knutna till sin fiat-valuta eller registrerade små förluster . Det innebär att flera investerare gått från stablecoins till kryptovalutor.

De Rädsla och girighet Index för Bitcoin visar nu rädsla med 33 poäng. Det är det högsta värdet de senaste månaderna. Förra månaden var marknaden i extrem rädsla med 15 poäng, förra veckan visade indikatorn extrem rädsla med 24 poäng, och igår var det extrem rädsla (20 poäng). Det kan komma en ny uppdatering inom några timmar som skulle visa ett bättre resultat för Bitcoin.

Frågan är om detta är en enkel studs på marknaden eller om trenden fortsätter att vara uppåtgående. Det finns inget tydligt svar på denna fråga och saker och ting kan ändras när som helst. Trots den tekniska analysen finns det många grundläggande saker som bör beaktas om Bitcoin och digitala valutor.

Under de senaste månaderna har vi sett hur kryptovalutamarknaden har varit starkt korrelerad med traditionella finansiella marknader. Detta har varit något som har lett till svaghet i kryptovalutaindustrin. För många år sedan var Bitcoin en okorrelerad tillgång, men ökade institutionella investeringar i kryptoindustrin har förändrat landskapet.Source link