Bitcoin (BTC) har översteg 45 000 dollar för första gången sedan maj 2020. Den virtuella valutan har varit i en björntrend från maj till juli. Bitcoins pris har flyttat från 58 700 dollar till 29 800 dollar på bara några månader. Under de senaste veckorna har dock Bitcoin gått högre och det kunde nå det högsta priset sedan mitten av maj.

Bitcoin överstiger 45 000 dollar

Bitcoin överraskade Europa i morse när den digitala tillgången översteg 45 000 dollar under natten. Bitcoin har vanligtvis varit baisse under helgerna, men detta verkar ha förändrats under de senaste veckorna. Den största kryptovalutan i världen kunde överstiga 45 000 dollar för första gången sedan i maj i år.

Enligt uppgifter från CoinGecko steg Bitcoin till 45 240 dollar och det stabiliserades nu nära 44 750 dollar. Detta visar att den digitala tillgången fortsätter att vara i en bull -trend trots de senaste baissemånaderna som den upplevde.

Investerare tittar nu på prisnivån på 49 000 dollar eftersom detta kan vara en region med starkt motstånd mot Bitcoin. Tidigare fungerade detta pris som stöd för BTC och det hjälpte den digitala valutan att ligga över $ 49 000 i flera månader.

För några månader sedan steg Bitcoin till över 64 000 dollar. Detta var det högsta pris som någonsin nåtts av Bitcoin i historien. Många investerare väntar på att priset på den största kryptovalutan kommer närmare $ 64 000 under de kommande månaderna. Detta återstår dock att se då vi är nära 45 000 dollar.

Om vi ​​tar hänsyn till Fear & Greed Index ser vi att marknaden nu är i ”girighet” -läge. Vi är nu på den högsta nivån på veckor. Det kan också vara möjligt att snart uppleva en kort korrigering från investerare som köpte BTC på lägre nivåer.

Med Bitcoins expansion ser vi också att andra virtuella valutor också har expanderat. Dessa digitala tillgångar inkluderar bland annat Ethereum (ETH), Cardano (ADA) och Litecoin (LTC). Ethereum steg till exempel till 3 130 dollar och registrerade en prisökning på nästan 24% på bara 7 dagar.

Litecoin flyttade istället till $ 155 per mynt med en prishöjning lägre än andra digitala tillgångar med 6,5% under de senaste sju dagarna. Dessutom kommer Cardano närmare $ 1,50 per mynt eftersom den virtuella valutan registrerade en tillväxt på 24,7% under samma tid som Ethereum och Litecoin.

De flesta virtuella valutor registrerar nu vinster bland de tio bästa.Source link