Trots den senaste kraschen på kryptovalutamarknaden och att Bitcoin för första gången på månader för första gången på månader rör sig under 36 000 $, har hashhastighet och gruvsvårigheter registrerat nya toppar. Detta visar att nätverket är fortsatt starkt och redo att fortsätta expandera i framtiden.

Det är dock värt att ta hänsyn till att de senaste prisuppgifterna kanske inte har registrerats av nätverket ännu. Det betyder att effekterna av detta prisfall bör ses av nätverket i början av februari, när nästa Bitcoin-svårighetsjustering äger rum.

Bitcoin registrerar nya hashhastigheter och höjder för gruvsvårigheter

Saker och ting verkade gå väldigt bra för de underliggande mätvärdena för Bitcoin. Blixtbetalningar har ökat under de senaste månaderna och Bitcoin (BTC) gruvsvårigheter har nått nya toppar. Dessutom har nätverkets hashhastighet också nått nya toppar efter ett hårt 2021 med Kina som förbjöd gruvarbetare i landet.

Enligt Blockchain.com har den totala hashhastigheten nådde en ny topp på 198,864 m TH/s. Detta är den högsta nivån som registrerats i historien. Detta kommer efter flera veckor då Bitcoin har handlats mellan $43 000 och $40 000 per mynt. Saker och ting har dock förändrats nyligen, vilket kan pressa hashfrekvensen lägre.

Med en ytterligare ökning av Bitcoins svårighetsgrad till 26,64T på fredag, har vi nått det högsta värdet i historien. Denna svårighetsanpassning gör det möjligt för gruvbolag att skapa nya och effektivare gruvmaskiner för att säkra nätverket ytterligare.

Som nämnts tidigare har svårighetsgrad och hashhastighet ännu inte rapporterat det senaste prisfallet som Bitcoin upplevt de senaste dagarna. Detta tar vanligtvis några dagar att rapporteras på grund av olika orsaker. Det första att nämna är att nästa Bitcoin-svårighetsjustering sker i början av februari. Dessutom har hashhastigheten ännu inte fallit från sina senaste toppnivåer. Om det inte gör det kanske det inte påverkar svårigheten.

De senaste rapporterna visade att Bitcoin-utvinningslönsamheten var nära $34 000 med nuvarande svårighet. Det betyder att vi kanske inte kommer att se en massiv nedgång i hashhastighet under de kommande dagarna. Men detta återstår att se eftersom gruvarbetare inte omedelbart stänger av sina maskiner. Därför kan det vara en bra idé att vänta några dagar innan du analyserar Bitcoins hashhastighet efter denna senaste prisåtgärd.

Vid tidpunkten för att skriva den här artikeln handlas Bitcoin nära 35 900 $ och har ett börsvärde på 680 miljarder dollar.Source link