Bitcoin (BTC) närmar sig 8000 dollar, en mycket viktig prisnivå för den digitala tillgången. Under detta år har Bitcoin handlats inom ett intervall mellan 10 500 och 3 800 $ och med bara några dagar mellan botten och topp. Nu bevittnar vi hur Bitcoin så småningom skulle kunna överstiga 8 000 $ strax före halveringshändelsen som kommer att äga rum på bara 13 dagar.

Bitcoin och kryptor växer före halvering

Under de senaste dagarna kunde Bitcoin och cryptocurrencies röra sig högre före den nuvarande halveringshändelsen på Bitcoin-nätverket. Bitcoin närmar sig 8 000 dollar med ett pris på 7 850 dollar och en värdering på 144 miljarder dollar.

Ethereum (ETH), XRP och litecoin (LTC) har också ökat. Ethereum är inte redo att överträffa $ 200. Den virtuella valutan är bara några cent under den nivån. Förra gången ETH handlades över $ 200 var det tillbaka i början av mars.

Under tiden, XRP överträffade nivåerna 0,20 och 0,21 $ som var mycket viktiga för den digitala tillgången. Detta gjorde att hela XRP-gemenskapen kunde bli upphetsad om framtiden för den digitala valutan. Ripple fortsätter att arbeta med flera företag för att utöka sina tjänster och XRP-entusiaster tror att halveringen av BTC kommer att ha en positiv inverkan på marknaden.

Slutligen överskred Litecoin $ 45 och närmar sig $ 50. Den digitala valutan växte med 4,29% under det senaste dygnet och det kunde fortsätta göra det i framtiden.

Som vi redan nämnt verkar halveringshändelsen på Bitcoin ha en positiv effekt på priset på hela kryptomarknaden. Det finns ingen topp 10 cryptocurrency utan att registrera vinster under det senaste dygnet.

Den 12 maj kommer Bitcoin att minska det nya emissionen av Bitcoin från 12,5 BTC per block till 6,25 BTC per block. På detta sätt kan försäljningstrycket på marknaden vara lägre, vilket så småningom skulle hjälpa Bitcoin att gå högre. Om det finns en ökad efterfrågan på Bitcoin och en lägre emission kan faktiskt priset för denna digitala tillgång röra sig högre.

Om Bitcoin uppför sig på ett hausseartat sätt är det mycket möjligt att altcoins skulle följa på kort tid. Glassnode rapporterade att antalet BTC-valar växer strax före halveringen. Som de förklarade, förra gången marknaden upplevde detta ackumulation beteende var 2016.

Source link