Bitcoin-priser har nått ett nytt rekordhögt idag på drygt 35 800 dollar, vilket orsakade en våg av upprymdhet på kryptosociala medier.

Det stora steget kom för ett par timmar sedan under den asiatiska handelssessionen onsdagen den 6 januari och har lagt till hela 15% till priset på Bitcoin under det senaste dygnet.

Priset nådde strax under $ 36.000, enligt Tradingview.com, som visar nuvarande priser till drygt 35 300 dollar i skrivande stund.

Bitcoin-pris
Diagram – tradingview.com

Det massiva steget har lagt till en hel del 28% till BTC-priser under de senaste sju dagarna och 80% under de senaste 30 dagarna. Det är svårt att förstå att Bitcoin handlade till drygt 8 000 dollar den här gången förra året.

Marknadsvärdet för kryptokungen är också på en heltidshöjd på drygt 655 miljarder dollar, enligt Coingeckooch placerar den strax ovanför Alibaba och bland de tio största företagen. OKEx VD Jay Hao observerade att den hade vänt den kinesiska e-handelsjätten till topppriset.

När det gäller marknadsdominans befaller Bitcoin nu 70% av hela kryptomarknaden, med den totala närmast en milstolpe på trillion dollar.

Crypto Twitter-reaktion

Som förväntat fanns det en massiv reaktion på den nya ATH på crypto twitter med några av de stora namnen i branschen blev omedelbart rikare.

Alex Krüger höll under tiden en omröstning där han frågade när BTC kommer att handla över 50 000 dollar. Majoriteten är så överväldigande hausse att toppröstningen var “inom en månad.”

Teknisk analytiker Tone Vays förutsagt flytten några timmar innan det hände;

”Bitcoin har precis toppat dubbelt på 1hr-diagrammet. MR har kallat rörelserna perfekt i en vecka … Jag förväntar mig att $ 35 000 kommer att gå sönder nästa dygnet, ”

Analytikern Josh Rager förutspådde under tiden fler pristoppar i år;

Andra stora marknadsflyttare

Bitcoin har inte varit den enda digitala tillgången i brand idag eftersom det har överträffats av Cardano. ADA-priserna har pumpat 27% under de senaste 24 timmarna för att nå $ 0,27 för första gången sedan maj 2018.

Ethereum har lyckats återkräva 1150 $ i ett drag på 12% medan Litecoin tog 10% för att nå 163 $. Stellar Lumens slår emellertid dem alla, eftersom XLM pumpar 38% för att nå 0,22 $, det högsta priset på över två år.

Det totala börsvärdet nådde också en ny heltidshöjd på 967 miljarder dollar, enligt Coingecko.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link