Enligt Krypto rädsla och girighet Index, upplever marknaden för närvarande extrem rädsla då Bitcoin (BTC) stabiliserar sig under $42 000. Den största virtuella valutan i världen fick mycket nära $40 000 och investerare tror att försäljningen kan fortsätta under de kommande dagarna. Trots den långsiktiga haussearten om Bitcoin, de kortsiktiga utsikterna verkar kontrolleras av björnarna.

Bitcoin närmar sig 40 000 $

Enligt uppgifter som delas av CoinGecko, håller Bitcoin på att stabiliseras under $42 000. Under den första veckan av 2022 har Bitcoin redan tappat 12,6 % av sitt värde och priset kan fortsätta falla under de kommande dagarna och veckorna. Vi ser dock att BTC har hittat stöd mellan $40,500 och $41,500.

Fear and Greed Index visar att Bitcoin nu upplever en extrem rädsla med 23 poäng. Detta är en av de lägsta poängen de senaste veckorna. Förra månaden visade detta index extrem rädsla med 24 poäng. Under tiden, förra veckan, visade den bara en marknad med “rädsla” och 29 poäng. Men den 8 januari slog indexet 10 poäng, ett av de lägsta måtten på senare år.

Frågan är om Bitcoin kommer att fortsätta växa under 2022 eller om det kommer att handlas nära nuvarande nivåer (ackumulationsperiod). En ackumuleringsfas kan se ut ganska lik vad som hände 2018 med Bitcoin som handlades nära $6 500 under flera månader.

Den tydliga skillnaden nuförtiden är att Bitcoin för närvarande handlas på mycket högre nivåer än tidigare och företag är mycket intresserade av denna digitala tillgång. Dessutom har Bitcoin också minskat sin inflationstakt jämfört med 2018, så detta är också en positiv sak att ta hänsyn till under de kommande åren.

Trots den nuvarande rädslan på kryptovalutamarknaden finns det investerare och erkända analytiker som tror att Bitcoin kan uppleva ytterligare ett steg upp till oöverträffade prisnivåer. Under en intervju med Fox Business, Brock Pierce, Bitcoin Foundation-ordförande, kan Bitcoin röra sig mot $200 000 år 2022. Detta skulle representera en prisökning på nästan 5 gånger från nuvarande prisnivåer.

En annan sak att påpeka är att PlanB, känd för att skapa en extremt exakt modell som kan förutsäga Bitcoins pris, tror att den virtuella valutan kan röra sig mot $100 000 inom en snar framtid. Därför, trots den senaste tidens rädsla på marknaden, kan det vara möjligt för Bitcoin att ha ett positivt år 2022. Trots detta är detta något som vi kommer att upptäcka under de kommande månaderna.Source link