Bitcoin (BTC) har avslutat året nära $48 000 i skrivande stund. Även om det kan bli några små förändringar i priset på Bitcoin före midnatt kan vi redan nu säga att BTC upplevde ett mycket positivt 2021. Men vad kan vi förvänta oss för Bitcoin 2022?

Bitcoins positiva 2021

Bitcoin har haft ett mycket positivt 2021. Den största kryptovalutan började året nära 28 000 $ och den nådde en rekordnivå på 69 000 $ i november. Under hela året har marknaden också upplevt en viss volatilitet då Bitcoin flyttade till över $64 000 i april och återgick till under $30 000 på sommaren.

I skrivande stund handlas Bitcoin för cirka 48 000 $, vilket registrerar en prisökning på 71% jämfört med priset i början av 2021. Detta var ett år fullt av nya och intressanta saker, inklusive decentraliserad finans (DeFi), icke-fungibla tokens (NFT) och företag som investerar i Bitcoin.

Låt oss inte heller glömma att El Salvador var det första landet i världen som gjorde Bitcoin lagligt betalningsmedel. Detta gjorde det möjligt för landet att välkomna nya företag och individer som var intresserade av Bitcoin och kryptovalutor. Dessutom kan det också betraktas som det första exemplet på ett land som flyttade bort från den amerikanska dollarn (USD) och bestämde sig för att omfamna Bitcoin.

Dessutom kunde flera företag lägga till Bitcoin i sina balansräkningar. Detta gjorde det möjligt för dem att få exponering för den största kryptovalutan i världen. Denna trend kan fortsätta under 2022 och attrahera ett större antal företag.

Bitcoins prisförutsägelse för 2022

När det kommer till prisprognoser 2022 finns det många saker att ta hänsyn till. Till exempel, om Bitcoin registrerar samma pristillväxt som den gjorde 2021, skulle det avsluta året med ett pris på över 80 000 $. Vissa analytiker som PlanB anser dock att Bitcoin kan fortsätta att röra sig högre och så småningom nå ett pris per mynt på $100 000.

Det är mycket svårt att ha en tydlig Bitcoin-prisförutsägelse för 2022. Dessutom är vi inte finansiella rådgivare och detta bör endast övervägas i utbildningssyfte.

Om Bitcoin rör sig högre är det mycket möjligt för andra digitala valutor att flytta högre också. Detta hände redan 2021 när andra mynt som Ethereum (ETH), Cardano (ADA) eller Solana (SOL) registrerade mycket stora prisökningar.

Det är bara en tidsfråga att se hur långt Bitcoin kan gå och om det skulle vara möjligt för BTC att nå nya toppar 2022.Source link