Bitcoin (BTC) håller sig över $ 50 000 och det skapar en stark supportzon kring denna psykologiska prisnivå. Den virtuella valutan flyttade från $ 30 000 till $ 50 000 på bara några veckor och det visar nu att den kan hålla sig över $ 50 000 utan att låta säljare bryta den nivån.

Bitcoin bygger stöd över $ 50.000

Bitcoin fortsätter att locka uppmärksamhet från investerare och företag från hela världen eftersom det håller över $ 50 000 i flera dagar nu. Detta visar att Bitcoin nu befinner sig i en konsolideringsfas som kan pågå flera dagar innan en ny rörelse sker på marknaden.

Det har funnits många katalysatorer tidigare som drivit Bitcoin till nya toppar. De flesta av dessa katalysatorer var företag som meddelade sina Bitcoin -investeringar. Under de senaste månaderna har vi sett denna trend stoppa, men det har också funnits vissa situationer som visade att företag fortfarande är intresserade av att köpa digitala tillgångar.

De senaste veckorna har varit mycket positiva, inte bara för Bitcoin utan också för många andra digitala tillgångar. Cardano (ADA), Solana (SOL) eller till och med Polkadot (DOT) och Litecoin (LTC) har upplevt stora prishöjningar och lockat nya investerare. Dessa virtuella valutor kunde röra sig ännu mer än Bitcoin under de senaste veckorna, vilket visar att det fortfarande finns ett stort antal investerare som tror på bull run.

I framtiden kan saker fortsätta på samma sätt. Det skulle dock vara mycket viktigt för Bitcoin att behålla sina nuvarande nivåer och fortsätta flytta högre före slutet av detta år. Även om det har funnits flera analytiker som säger att BTC kan flytta till $ 100 000, kan vägen mot den nivån plågas av utmaningar.

Nästa nivå att vara mycket uppmärksam på är cirka $ 57 000 per mynt. När vi väl nått den nivån kan vi antingen spåra eller fortsätta högre och hävda den positionen som stöd. Som vi har sett tog det några dagar för BTC att kräva $ 50 000 (som fortfarande testas när vi pratar).

Dessutom bör vi förstå vilken roll andra virtuella valutor också kan spela. Ethereum (ETH) och Cardano (ADA) var de virtuella valutor som visade styrka de senaste månaderna. Om det fortsätter kan vi också se nya ATH i dessa två blockchain -nätverk.

Just nu handlas Bitcoin för nära 49 900 dollar och det kan hitta stöd nära den nivån.Source link