Bitcoin (BTC) har nu aktiverat den så kallade Bitcoin taproot-uppgraderingen efter att ha nått block 709,632. Detta är en av de viktigaste milstolparna (bortsett från priset) som Bitcoin-blockkedjan nått under de senaste åren. Dessutom är detta den första uppgraderingen till Bitcoin sedan Swgwits implementering tillbaka 2017.

Bitcoin Taproot är nu aktiv

Bitcoin Taproot är nu aktiv efter flera månaders väntan på nätverksuppgraderingen. Bitcoin-blockkedjan körs nu med Bitcoin Taproot-uppgraderingen som har aktiverats genom en mjuk gaffel vid block 709,632.

Denna milstolpe är mycket viktig för Bitcoin-gemenskapen. Det är värt att tänka på att varje gång det finns en föreslagen uppgradering för Bitcoin-nätverket är det nödvändigt för hela ekosystemet och samhället att diskutera det. Dessutom kräver det ett majoritetsgodkännande från nätverksdeltagare, vilket innebär att varje ny förbättring kräver en nästan enhällig konsensus från nätverket.

Med denna nya uppgradering blir Bitcoin-nätverket mer sekretess för de transaktioner som kräver flera signaturer, så kallade multi-sig-transaktioner. Dessutom kan det finnas en möjlighet för Bitcoin-nätverket att köra mer avancerade smarta kontrakt i framtiden. Bättre och mer avancerade smarta kontrakt innebär att det kan vara möjligt att släppa lös en ny uppsättning funktioner för Bitcoin.

Alyse Killeen, grundare och managing partner för det Bitcoin-fokuserade riskföretaget Stillmark, förklarar att Taproot är en mycket viktig uppgradering som öppnar nya möjligheter för entreprenörer och investerare runt om i världen.

Angående saken, fru Killeen uppgav:

“Taproot spelar roll, eftersom det öppnar en mängd möjligheter för entreprenörer som är intresserade av att utöka Bitcoins nytta.”

Detta är något som redan kan återspeglas i Bitcoins pris. Den virtuella valutan registrerade nästan 5% vinster under de senaste sju dagarna, enligt data som delas av CoinGecko. När denna artikel skrivs handlas Bitcoin nära $64 400 och den har en marknadsvärdering på över $1,20 biljoner.

Bitcoin har varit i en bulltrend under hela 2021. Den mest populära virtuella valutan började röra sig högre direkt efter att COVID-19-krisen drabbade marknaderna i mars 2020. Sedan det ögonblicket har BTC varit i en bulltrend eller i konsolideringsperioder.

Dessutom har det funnits ett större intresse från företag och institutionella investerare som velat vara en del av kryptomarknaden. Nuförtiden håller flera företag från olika länder Bitcoin och kan öka sina innehav under de kommande åren. Dessutom var El Salvador det första landet som gjorde Bitcoin lagligt betalningsmedel vid sidan av den amerikanska dollarn (USD).Source link