Bitcoin (BTC) slog 48 000 dollar efter ett massivt 4 000 dollar ljus på 1-timmarsdiagrammet. Marknaden blev hausse på fredagen som positiva nyheter från kryptoekosystemets spridning. Detta kommer efter några dagar då marknaden fungerade inom ett stabilt sortiment. Detta är en mycket positiv början av oktober för Bitcoin och hela kryptomarknaden.

Bitcoin träffar 48 000 dollar efter positiva nyheter

Kryptovalutamarknaden expanderade massivt den 1 oktober då hela ekosystemet nu blev hausse. Med början av den nya månaden flyttade Bitcoin och andra virtuella valutor högre på en marknad där över 240 miljoner dollar i korta positioner likviderades, eftersom rapporterad av kryptovalutautbytet ByBit.

Under de senaste 24 timmarna var Bitcoin marknadsledande som fick 8,7% och nådde ett pris per mynt på nästan 48 000 dollar. Ethereum (ETH) följde med samma procentuella tillväxt på 8,7% upplevt av Bitcoin. Andra mynt som registrerade stora vinster bland de 10 bästa var Solana (SOL) och Polkadot (DOT) med 12,6% respektive 11,1% vinster.

Bland de 100 bästa registrerade bara tre virtuella valutor inte vinster under de senaste 24 timmarna. Detta visar hur hausseartad marknaden för närvarande är och hur investerare blev hausseartade efter några dagars relativ stabilitet i kryptoekosystemet.

En annan sak som är värd att nämna är att för första gången någonsin har Bitcoin utvunnits med hjälp av vulkanenergikällor i El Salvador. Detta är ett av landets löften när de bestämde sig för att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel.

Detta är första gången som ett land öppet meddelar att de bryter Bitcoin. Gas som annars skulle släppas ut i atmosfären utan användning används nu för att bryta Bitcoin. El Salvador är det första landet i världen som köpte Bitcoin och gjorde Bitcoin till lagligt betalningsmedel.

Med denna drivkraft för Bitcoin kan marknaden vara upphetsad över framtiden för den digitala valutan eftersom den vinner grepp i flera regioner runt om i världen.

Dessutom har inflationen i eurozonen nått den högsta nivån på 13 år. Detta kommer i ett ögonblick där konsumentpriserna växte mycket snabbt eftersom COVID-19-stimulans redan kunde kännas på marknaden. Nu, med energiförsörjningskrisen som påverkar internationella marknader, väntas inflationen bli högre under de kommande månaderna. Bitcoin kan vara det enda sättet för investerare att skyddas mot inflationspolitik.Source link