Bitcoin (BTC) fortsätter att överraska alla. Den största kryptovalutan har just nått en ny heltidshöjd på över $ 49400 i vissa börser. Bitcoin närmar sig 50 000 $ och den här veckan kan plågas av goda nyheter för den virtuella valutan.

Bitcoin når nytt heltidshögt

Bitcoin har nått en ny heltidshöjd på europeisk morgon efter att ha överträffat 49 400 $ i vissa börser. Den virtuella valutan fortsätter att locka investerare och priset fortsätter att röra sig högre.

Hela kryptosamhället förväntar sig att den digitala tillgången ska nå nya toppar i framtiden. Det finns olika skäl relaterade till en möjlig prisökning för Bitcoin de närmaste dagarna. Detta beror på att den digitala valutan antas av stora företag, inklusive banker och andra finansinstitut.

Förra veckan meddelade Tesla att de har investerat 1,5 miljarder dollar i Bitcoin. Detta har hjälpt den virtuella valutan att nå nya toppar och komma närmare $ 50.000. Dessutom meddelade staden Miami att de planerar att bli ett kryptovänligt nav.

Borgmästare Francis Suarez uppgav att de arbetar för att betala anställda löner i Bitcoin, investera stadskatter i BTC och låta invånare betala för avgifter och skatter med den största virtuella valutan.

COO för JP Morgan har också meddelat att de planerar att erbjuda Bitcoin handel till kunder om det finns tillräckligt med kundbehov. Detta visar Bitcoin kan så småningom bli en legitim tillgångsklass eftersom den accepteras av ett större antal företag från hela världen. Det är värt att nämna att vd för JP Morgan, Jamie Dimon, kallade Bitcoin ett bedrägeri.

Under de senaste åren har bankerna beslutat att hålla sig långt från den digitala valutan. I allmänhet har de varit ovilliga att till och med erbjuda tjänster till kryptorelaterade företag. Ändå verkar saker och ting förändras just nu.

BlackRock, den största kapitalförvaltaren i världen, har också beslutat att Lägg till Bitcoin futures genom två olika kryptofonder. Således erbjuder företaget redan kunder exponering för den mest värdefulla virtuella valutan i världen.

Bitcoins marknadsvärde är över 900 miljarder dollar och andra virtuella valutor registrerar också vinster de senaste timmarna. Litecoin (LTC) har till exempel ökat med över 11% under det senaste dygnet. Flera investerare är också hausse om LTC och hur den digitala valutan så småningom kan nå nya toppar under de kommande månaderna.Source link