Enligt vissa rapporter, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) kan godkänna den första amerikanska Bitcoin futures börshandlade fonden (ETF). Detta var en av de mest hausseartade sakerna som förutspåddes av Bitcoin -analytiker eftersom det kunde låta ett större antal investerare få exponering mot Bitcoin och hela kryptovalutamarknaden. Av denna anledning nådde Bitcoin 60 000 dollar, det högsta priset sedan april i år.

Bitcoin ETF kan godkännas av U.S. SEC

US SEC kan snart godkänna den första Bitcoin ETF i USA. Personer som känner till saken förklarade att tillsynsmyndigheter inte förväntas blockera ETF: n från att börja handla bara nästa vecka. Uppenbarligen är en av huvudorsakerna bakom det möjliga godkännandet av en Bitcoin ETF relaterad till det faktum att förslaget från ProShares och Invesco Ltd. erbjuder “betydande investerarskydd.”

Det möjliga godkännandet av den första Bitcoin ETF i USA kommer efter åtta år då olika förslag gjordes för att expandera kryptovalutans ekosystem. Under de senaste åren har Bitcoin ETF: er alltid avvisats på grund av bristen på ”investerarskydd”. Bitcoinindustrin har dock blivit en ännu större marknad för detaljhandels- och institutionella investerare med större likviditet och handelsvolymer.

Om det godkänns kan Bitcoin ETF starta sin verksamhet för handlare så snart som denna månad. Det är också värt att notera att Bitcoin ETF redan har godkänts i andra jurisdiktioner som i Kanada, Europeiska unionen och mer. Detta visar att det finns ett tydligt intresse för Bitcoin ETF: er inte bara i USA utan också från investerare över hela världen.

Efter flera månader där Bitcoin verkade i en konsolideringsfas, nådde den största kryptovalutan i världen 60 000 dollar för första gången sedan april 2021. Denna prishöjning är nära relaterad till godkännandemöjligheten för en Bitcoin ETF under de kommande dagarna. Om det händer kan den virtuella valutan fortsätta att röra sig ännu högre och kanske testa dess högsta nivå nära $ 64750.

Det kan dock också vara möjligt för ETF: en att avslås. Om det händer kan vi också se en korrigering på kryptovalutamarknaden. Andra fondförvaltare som VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Ivesco, Valkyrie och Galaxy Digital har också ansökt om att lansera olika Bitcoin ETF i USA men inget beslut har fattats än.Source link