Det erkända cryptocurrency-utbytet Bitfinex erbjuder nu upp till 400 miljoner dollar till personer som skulle kunna ge all information om hackarna som stal 120 000 BTC i augusti 2016 från utbytet. Samtidigt är erbjudandet giltigt för hackarna själva för att ge tillbaka den stulna egendomen.

Bitfinex erbjuder belöningar till användare

I ett nyligt blogginlägg släppt av Bitfinex, informerade de om att de erbjuder upp till 400 miljoner dollar till människor som skulle koppla utbytet med hackarna från attacken som ägde rum i augusti 2016. Huvudmålet är att erbjuda denna belöning och visa användare av plattformen företaget är redo att gör allt de kan bara för att få den förlorade egendom.

I augusti 2016 förlorade plattformen 119 755 BTC från deras plånböcker och sedan det ögonblicket genomfördes stora förändringar på utbytet för att andra hack inte skulle äga rum längre. Branschen har blivit mycket säkrare sedan dess. Många utbyten förbättrade sina lösningar och minskade antalet attacker under senare år.

Användare som tillhandahåller information om hackarna får 5% av den totala egendom som återvinns medan hackarna själva kommer att få 25% av den totala egendom som återvinns. Hackarna måste skicka 1 satoshi till en specificerad adress för att bekräfta att de är ägare till plånboken med dessa pengar.

Hackare fortsätter att dra nytta av att nya användare begär pengar via falska konton eller till och med har tillgång till utbyten eller till och med Twitter.

När det gäller de åtgärder som utbytet följde för att förbättra dess säkerhet nämnde de:

”Bitfinex har gjort säkerheten till den övergripande prioriteringen för utbytet. Som utbyte vet vi att vi är skyldiga vår framgång till en kundbas som lojalt har stött oss genom goda och dåliga tider. I följd av säkerhetsöverträdelsen 2016 gav utbytet BFX-symboler till alla berörda användare. ”

Mer än 52 miljoner BFX-tokens konverterades slutligen till aktier i iFinex till en takt av 1: 1. För närvarande fortsätter plattformen att arbeta med brottsbekämpande agenter som studerar attacken som ägde rum 2016. Det är värt att nämna att dessa agenter under 2016 kunde få tillbaka 27,66 BTC som stulits i hack 2016. Nuförtiden vill utbytet gå vidare och återvinna ett större antal mynt.

Source link