BitTorrent har avslöjat detaljer om flera spännande uppgraderingar på sin plattform. Peer-to-peer-plattformen har avslöjat detaljer för att förvärva blockchain-streamingtjänsten DLive.tv.

När förvärvet är klart kommer hela BitTorrent-plattformen att överföras till ett enda ekosystem som heter BitTorrent X. VD Justin Sun bekräftade dessutom detta tillkännagivande samt andra uppgraderingar i en serie tweets.

Skapandet av BitTorrent X markerar en enorm transformation för P2P-plattformen. Plattformen kommer inte längre bara vara ett P2P-mjukvaruföretag utan ett “konglomerat av decentraliserad teknik.” Funktioner som säker lagring, innehållsdistribution och dataprotokoll kommer att finnas tillgängliga på den nya BitTorrent X-plattformen.

Detaljer om BitTorrent

Sedan starten fungerade P2P-plattformen som ett dataöverföringsprotokoll. BitTorrent var ganska framgångsrikt och samlade över två miljarder aktiva användare på kort tid. Intressant var att det också hade några institutionella användare som sociala medier jätte Facebook, Twitter och Blizzard. Enligt rapporter spelade P2P-plattformen också en stor roll i utformningen av Bitcoin och är också en stor anhängare av decentralisering.

År 2018 förvärvade Sun plattformen bland flera förbittringar. Minst fem toppanställda vid den tiden avgick och hävdade fel spel under förvärvet som anledning till deras avgång. Sun var dock ostörd och avser att ta P2P-plattformen till toppen. Med detta i åtanke har han varit på utkik efter sätt att förbättra antagandet av P2P-plattformen genom att skapa fler användningsfall för BTT samt säkerställa massöverföring av kryptovaluta och blockchain i allmänhet.

BitTorrent X är ett steg i rätt riktning för att uppnå detta. Det skulle inte bara fungera som en one-stop-shop för allt som rör datadelning, men det skulle också underlätta nästa generations decentraliserade datalagring.

BitTorrent X och decentraliserad lagring

För att underlätta säker datalagring, plattformen lanserade sin BTFS (BitTorrent-filsystem). Både BTFS och det nyförvärvade DLive kommer att förenas som en. Den enhetliga plattformen kommer att kallas BitTorrent X. Detta är ett stort steg för att skapa ett helt decentraliserat internet.

Många tankeskolor tror att det föreslagna BitTorrent X-ekosystemet kommer att ge en ny twist till decentraliserad datalagring. Miljarder användare tillåter lagring på sina enheter och tjänar också intäkter i processen. Med detta system kommer problem med avbrott eller stillestånd att elimineras. Användare över hela världen kommer också att kunna lagra, strömma och dela sitt innehåll på internet.

Mer information om den föreslagna BitTorrent X kommer att släppas inom kort.

BTT-pris

I skrivande stund, BTT handlade till $ 0,00033113, med ett börsvärde på $ 217,150,927 och en 24-timmars handelsvolym på $ 76,209,407.

Ta reda på mer om P2P-plattformen på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link