BlackRock, det största investeringsförvaltningsföretaget i världen letar efter en Blockchain Lead som skulle fungera på investeringsavdelningen i New York. Företaget letar nu efter en kandidat som skulle ha 1 års erfarenhet av att formulera blockchain-teknik.

BlackRock Letar efter en Blockchain-bly

Enligt en färsk jobbannons, BlackRock letar efter en Vice President, Blockchain Lead. Målet är att hitta en person som skulle skapa och implementera strategier för att driva efterfrågan på företagets erbjudanden.

Den idealiska kandidaten bör ha en magisterexamen i ekonomi, företagsekonomi eller relaterade områden. Dessutom förväntar de sig att experten har minst fyra års erfarenhet av det jobb som erbjuds. Användare borde ha genomfört finansiell due diligence på investeringsmöjligheter.

Några av de saker som man måste ta hänsyn till inkluderar värderingsanalys på företag i olika sektorer, presentationsförmåga och analytiska möjligheter. Utöver det söker företaget också efter kandidater som har kunskap inom distribuerade nätverkskonsensusmekanismer, offentlig-privat nyckelkryptering och mer.

Det betyder att företaget vill ha en kandidat som vet vilka som är de viktigaste skillnaderna mellan Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) och andra konsensusalgoritmer. Detta är definitivt viktigt för att bedöma virtuella valutor, investeringsmöjligheter och svaga och starka punkter.

Även om de inte öppet nämner att de vill investera i kryptovalutor, kan företaget besluta att göra det i framtiden. Under 2020 beslutade ett stort antal stora företag att investera i Bitcoin (BTC). Några av dessa företag inkluderar bland annat Mass Mutual, MicroStrategy och Square.

2020 har Bitcoin också flyttat högre. Den virtuella valutan flyttade från $ 7400 i början av året till över $ 28,000 för några dagar sedan. Även om den virtuella valutan kan fortsätta växa.

BlackRock är den största investeringsförvaltaren i världen. Företaget har mer än 8 biljoner dollar i tillgångar under förvaltning. Det är därför de beslut som detta företag kan fatta kan ha en djup inverkan på kryptovalutamarknaden.

Ändå informerade de inte om de ville köpa eller sälja kryptovalutor. Detta är bara spekulation och kanske inte händer. Som vi nämnde tidigare har andra stora investeringsföretag redan lagt sina satsningar på Bitcoin och kryptomarknaden. I framtiden kan andra företag börja köpa Bitcoin ur en strategisk synvinkel. Målet är att minska exponeringen för den amerikanska dollarn och vara en del av kryptomarknaden.Source link