Blockchain-teknik kan användas av regeringar för att hantera COVID-19-krisen som drabbat världen i år. Enligt finansminister Japan, Taro Asi, distribuerad huvudboksteknik kan användas för att spåra och skydda användarnas integritet.

Blockchain Technology kämpar COVID

År 2020 har COVID-19-krisen drabbat hela världen. Det finns inget land som inte har drabbats direkt eller indirekt av Coronavirus-krisen som började i Kina. Enligt uppgifter från Worldometers, har det funnits mer än 23,5 miljoner bekräftade fall av Coronavirus över hela världen, där de mest drabbade länderna är USA, Brasilien, Indien, Ryssland och Sydafrika.

Under FIN / SUM Blockchain & Business-konferensen som hölls i Tokyo förklarade den japanska finansministern Taro Aso hur blockchain-tekniken kan vara mycket användbar för att hjälpa till att bekämpa Coronavirus-krisen.

I frågan, han kommenterade:

“I kampen mot utbredda infektionssjukdomar ger blockchain en lösning för kontakthandel.”

Det är värt att ta hänsyn till att evenemanget som hölls i Japan mest följdes på nätet för att undvika trånga platser. Det var bara ett begränsat antal människor fysiskt närvarande under konferensen. Detta visar hur regeringar försöker minska stora koncentrationer av individer på nära platser.

Som andra toppar och covid-19 vågor visas i de flesta länder, regeringar fortsätter att leta efter mer effektiva sätt att minska virusets expansion. Blockchain-teknik kan användas för att ge privatliv till de individer som testar positivt genom kontaktspårning. Utöver det, med bättre information och data, kan regeringar fatta effektivare beslut om hur de ska hantera detta virus.

“Vissa av blockchain-samhällena kan fortfarande vara fientliga mot tillsynsmyndigheterna på grund av tron ​​på att de kan hindra innovation på grund av bristande förståelse för tekniken,” uttalade Taro Aso. “Det vi behöver är att arbeta tillsammans och samarbeta för att överväga den bästa användningen av tekniken under bästa styrning.”

Tillsynsmyndigheter runt om i världen har försökt reglera blockchain- och kryptomarknaderna men bara ett fåtal länder kunde göra det ordentligt. Japan införde stor kontroll över de företag som erbjuder blockchain och kryptorelaterade tjänster efter några problem med börser och andra plattformar. Kommentarerna från Taro Aso visar att länderna är redo att utnyttja kraften i distribuerad huvudteknik.

Source link