CoinGecko, den ledande oberoende digitala tillgångsaggregatorn, har beskrivit den anmärkningsvärda tillväxten på kryptovalutamarknaden i sin rapport för första kvartalet 2021. Rapporten avslöjar att Binance Coin (BNB) hade bäst resultat med 710% vinst under första kvartalet.

CoinGecko erbjuder i sin Q1 2021-rapport stora insikter i tillväxten av icke-fungibla tokens (NFT), det decentraliserade finansutrymmet (DeFi) och kryptovalutamarknaden under det senaste kvartalet.

Enligt Rapportera, Binance Coin (BNB) slutade Q1 med den största tillväxten (710% vinst), följt tätt av Cardano (ADA) och Polkadot (DOT) med 555% respektive 295% tillväxt. Denna tillväxt överträffade Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH).

Rapporten erkände dominans av altcoins under första kvartalet. Det påpekade emellertid att Bitcoin fortfarande är den största digitala tillgången och äger 57% av hela kryptovalutamarknaden. Kryptomarknaden ökade med 146% och nådde framgångsrikt över 2 biljoner dollar.

CoinGecko

Dessutom noterade kryptoaggregatplattformen att den enorma tillväxten som registrerats i kryptorummet till stor del kan hänföras till den senaste antagandet av Bitcoin av globala finansinstitut inklusive Tesla, Visa, PayPal, Gråskala, och andra.

Rapporten avslöjade också att stablecoins under årets första kvartal användes som ett bytesmedel mer än BTC och ETH. CoinGecko tillade att BUSD och UST hade den högsta hastigheten under Q1 och ökade med över 250% respektive 800%.

NFT har blivit gateway-läkemedlet till Crypto

I deras Founders ‘Note uppgav CoinGeckos VD TM Lee och COO Bobby Ong att den nya vurm som omger NFT: er är också en viktig orsak till att öka medvetenheten och påverka tillväxten och antagandet av kryptovalutor.

De två männen säger att “NFT: er har blivit gateway-läkemedlet till krypto”, och noterar att NFT kan massivt öka antagandet av kryptovaluta på grund av deras medfödda förmåga att skapa digitala samlarobjekt.

CoinGecko avslöjade att den totala handelsvolymen för NFT-konst såg en 1 281x tillväxt jämfört med ett år tidigare. Googles söknivåer för NFT nådde också en heltidshöjd på 100 i mars. Sökförhållandet för NFT, som var 8x efter DeFi i början av 2021, överträffade DeFi i början av mars. I slutet av mars var det fyra gånger fler sökningar efter NFT än för DeFi.

CoinGecko

Rapporten avslöjade vidare att NFT-marknadspriset, som toppade 27,9 miljarder dollar från och med den 1 april 2021, var ett resultat av fyra stora NFT-projektkategorier, som inkluderar:

  • sporter: Detta är en av de största kategorierna i NFT-rymden. Sport exemplifieras av att fotbollsklubbar släpper fan-tokens på Chiliz och den framgångsrika lanseringen av NBA Top Shot på FLOW.
  • Spel: Det här är en snabbt växande kategori. Enjin tillkännagav nyligen avslöjandet av deras Layer 2-lösning för spelmultiverser. Dessutom populariserade Axie Infinity konceptet play-to-earn.
  • Samlarföremål: Denna kategori växer också i styrka. OpenSea har förmedlat flera NFT-försäljningar sedan lanseringen 2017. Ecomi presenterar NFT-samlarobjekt genom partnerskap med Capcom, Cartoon Network och Warner Bros.
  • Metaverser: Dessa har stor potential på grund av att världen blir alltmer digital. Ett exempel är att digitala länder blir värdefulla virtuella fastigheter.
DeFi Hits New All-Time High

Dataplattformen avslöjade vidare att DeFi-utrymmet noterade massiv tillväxt med sitt marknadsvärde som nådde ett nytt rekordhögt värde på 95,7 miljarder dollar under första kvartalet. Det avslöjade också att DEX: er dominerar hälften av DeFi-ekosystemet. Rapporten tillade att Uniswap, Sushiswapoch PannkakaSwap bidrog väsentligt till 50% tillväxt i DEXes totala marknadsvärde under första kvartalet.

Rapporten avslöjade också att DeFi-tokens hade en positiv avkastning under första kvartalet. Av de fem bästa DeFi-tokens upplevde LUNA den högsta tillväxten under första kvartalet och registrerade en ökning på 2 761% under 3-månadersperioden. LUNA följdes av UNI med 442% tillväxt, AAVE med 332% ökning, LINK med 159% tillväxt och SNX med 149% ökning.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om NFT-utrymmet och andra DeFi-uppdateringar på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Bilder med tillstånd av CoinGecko.Source link