Bitcoin (BTC) förblir i hausseartat territorium med den senaste informationen relaterad till USE: s personliga konsumtionsutgifter (PCE). Kärnprisindexet har ökat under de senaste månaderna och nådde den högsta nivån på tre decennier. Förra gången var det så högt 1992. Med den amerikanska regeringens senaste tryckning borde vi inte bli förvånade om Bitcoin fortsätter att röra sig högre under de kommande åren.

Bitcoins begränsade utbud blir en styrka

Bitcoins begränsade utbud är en av dess styrkor. Varför? Eftersom den senaste tidens expansion av den monetära basen och förväntningarna om höga inflation under de kommande månaderna kan pressa BTC högre. Även om det är överdrivet att tänka på hyperinflation, i perioder med hög inflation, kan Bitcoin definitivt bli en stark tillgång att titta på.

Låt oss nu förstå hur PCE fungerar och vad den mäter. PCE tar hänsyn till hur priserna på konsumtionsvaror och tjänster förändras över tiden i USA. Detta är en av de viktigaste indikatorerna för Federal Reserve (FED) att fatta penningpolitiska beslut.

En annan indikator som är mycket viktig för att förstå priserna är konsumentprisindexet (KPI) som mäter förändringen i hushållens egna utgifter. Det är värt att nämna att PCE exkluderar mat och energi på grund av deras volatila priser, vilket innebär att när vi analyserar indikatorn kan vi lämna utanför vissa sektorer av ekonomin som kan registrera högre inflation.

Michael Burry, den amerikanska investeraren som är känd för att förutsäga bostadsbubblan för flera år sedan, förklarade att vi så småningom skulle kunna uppleva ännu högre inflation. Ändå ser situationen inte ut i andra länder som Venezuela eller Argentina. I Venezuela har de hyperinflation och i Argentina är inflationen över 50%.

Butty anges om hyperinflation och inflation:

”Före den tyska hyperinflationen på 1920-talet spelade ‘alla från hissoperatören upp marknaden’ och volymerna blev sådana att ‘finansbranschen inte kunde hålla jämna steg med pappersarbetet’ och ‘Bourse var tvungen att stänga’. ? ”

Under de senaste månaderna har vi sett hur Bitcoin nådde en heltidshöjd över $ 63.000 och sedan flyttade den ner till $ 30.000. Men med tanke på att det bara finns 21 miljoner BTC, med en ökning av penningmängden kan vi se att Bitcoin rör sig ännu högre under de kommande månaderna och åren.Source link