Ethereums grundare Vitalik Buterin har slagit ut mot Ripple efter deras försök att motivera varför XRP inte ska betraktas som en säkerhet.

Som svar på att Ripple måste möta en annan U.S. Security and Exchange Commission (SEC) stämningsansökan över deras XRP-kryptovaluta har företaget kritiserat Bitcoin och Ethereum och märkt dem som “kinesisk-kontrollerade.”

Buterin var mindre nöjd med detta angrepp på de två största decentraliserade digitala tillgångarna på planeten och uppgav att Krusning teamet “sjunker ner till nya nivåer av konstighet.”

Ironin om Ripple’s decentraliseringsanspråk gick inte förlorat på branschobservatörer som Evan Van Ness, som tappade;

”Men den riktigt roliga delen var Ripple som hävdade att de är mindre centraliserade.
“Vi kan inte kontrolleras kinesiskt eftersom vi är 100% centraliserade i Amerika.”

Tweeten genererade den vanliga nivån på rännan krypto tribalism som vi har förväntat oss under åren efter explosionen av konkurrerande blockkedjor.

XRP under SEC-granskning

Byrån hävdar att det San Francisco-baserade fintech-företaget har brutit mot lagar om investerarskydd när det sålde den digitala tillgången, enligt Wall Street Journal.

Kostnaden, som ännu inte har lämnats in, skulle vara en av de mest profilerade SEC-åtgärderna mot ett kryptovalutaföretag. Det har redan lämnat in och vunnit ett antal rättegångar som hävdar att startups bryter mot värdepapperslagar när de samlade in pengar genom att sälja kryptotoken.

Ripples VD Brad Garlinghouse gick på krigsspåret och hävdade att SEC gynnar Bitcoin och Ethereum framför sitt företags egen token och säger;

“SEC – ur takt med andra G20-länder och resten av USA: s regering – borde inte kunna välja hur innovation ser ut (särskilt när deras beslut direkt gynnar Kina).”

De WSJ rapporten bekräftar de uppenbara skillnaderna dock genom att Bitcoin var ett öppet programvaruprojekt som lanserades av en pseudonym skapare som kallade sig själv Satoshi Nakamoto, medan XRP skapades, såldes ursprungligen och stöds av företaget Ripple. Det tillade att Ripple har valt kontrollen över XRP-utveckling till ett öppen källkodsnätverk av oberoende utvecklare, men noterade;

“Men företaget innehar fortfarande cirka 6,4 miljarder XRP direkt och har ytterligare 48 miljarder i en spärr som det regelbundet säljer dem till allmänheten.”

XRP-prisreaktion

XRP priserna har dumpat 17,5% under det senaste dygnet som reaktion på nyheterna. Den gränsöverskridande betalningstoken var handel till $ 0,463015 i skrivande stund.

XRP är nere med 35% från 2020 års högsta nivå på 0,73 dollar, som kom den 25 november, och en hel del 86% från hela tiden på över 3 dollar i januari 2018.

Om SEC vinner kostym, kommer XRP-priser troligen att sjunka ytterligare.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link