Cardano (ADA) gör sig redo att stödja smarta kontrakt och göra det möjligt för dApps och decentraliserad finansiering (DeFi) att börja expandera på Cardano-nätverket. I ett nyligen meddelande från IOHK informerade de att nätverket fortsätter att växa genom att lägga till smarta kontrakt i hela protokollet.

Cardano fortsätter att expandera

Cardano-supportrar gör sig redo att börja njuta av smarta kontrakt ovanpå detta nätverk. Marlowe-uppgraderingen syftar till att göra det möjligt för individer och nätverksdeltagare att genomföra finansiella avtal. Detta är dock inte allt. Med lanseringen av en annan uppgradering som heter Alonzo blir det möjligt för nätverket att stödja smarta kontrakt för första gången.

Vi bör inte förvänta oss att Alonzo-uppdateringen är omedelbar. Det kan faktiskt ta längre tid än vanligt. Uppgraderingen förväntas ske i olika steg, med början den första nästa månad (juni). Uppdateringarna fortsätter dock till sista delen av detta år i september 2021.

Det är värt att ta hänsyn till att utvecklare behövde arbeta med denna lösning för att anpassas till de mest populära kryptoprojekten på marknaden. Vi pratar om Ethereum (ETH) och Binance Smart Chain (BSC) som har expanderat under de senaste månaderna och lockat ett stort antal användare från hela världen.

Dessutom tillät Shelley-uppgraderingen att Cardano-användare började sätta sina mynt. Det betyder att nätverket nu är helt Proof-of-Stake (PoS), något som gör det möjligt för användare att vara en del av nätverket, hålla det säkert och bli belönat för det.

Marlowe-uppgraderingen skulle ge smarta kontrakt till Cardano. På detta sätt kan DeFi-projekt skapa olika protokoll och applikationer som gör det möjligt för användare att få tillgång till decentraliserad finansiering.

Några av de projekt som har expanderat som DeFi-ledare inkluderar PancakeSwap, Uniswap, Aave, Compound och många andra. Var och en av nätverken har sina egna protokoll och projekt. Det är här Cardano kan visa att det är ett mer effektivt blockchain-nätverk och att det är redo att vara bland de största blockchain-projekten på marknaden.

Enligt CoinMarketCap, Cardano är nu det femte största blockchain-nätverket på marknaden och det kan snart överträffa Binance Coin (BNB) som det fjärde största projektet. ADA har ett pris på $ 1,56 och det har en marknadsvärdering på $ 50 miljarder, bara $ 2,75 miljarder mindre än BNB.Source link