Ethereum var det första projektet som gjorde mycket mer med blockchain än bara att hantera finansiella transaktioner. Under de senaste 5 åren har Ethereum etablerat sig som en av de mest banbrytande tekniska innovationerna. Men sedan blev oväntat Ethereums skalbarhet en stor utmaning.

Och nu arbetar projekt som Cardano och Algorand för att lösa problemet. Ethereum-utvecklarens armé började kämpa med det som kallas ”trilemmaet”. Det är fenomenet enligt vilket Ethereum vid en given tidpunkt endast kan uppnå två parametrar av säkerhet, decentralisering och skalbarhet. Medan utvecklarna möjliggjorde samexistens av säkerhet och decentralisering, är skalbarheten i nätverket fortfarande förbluffad.

Ethereum Gjennomströmning

Källa: Blockchair.com

Av ren nyfikenhet hänvisade vi till Blockchair för att känna till Ethereums transaktioner per sekund (TPS). Det var en knä-ryckande upptäckt. Den 4 maj 2020 gav Ethereum-nätverket en kapacitet på 3 939 TPS, medan Visa fortsatte att behandla 1 700 transaktioner varje sekund. Det måste noteras att skalbarheten i alla nätverk direkt översätts till dess marknadsimplementering.

Detta är främst orsaken till att Cardano och Algorand kom till. Båda projekten lovar att lösa ”trilemmaet” i Ethereum blockchain till ett slut.

Jag börjar bloggen med grunderna i både Cardano och Algorand. Efter det kommer jag att lista ned likheterna och sedan göra jämförelser. Nära slutet av artikeln kommer jag att prata om projektets fungerande produkter och prestanda hittills. Och avslutningsvis kommer jag att dela min åsikt. Så efter att du har läst den här artikeln har du all information att välja mellan Cardano och Algorand.

Förstå Cardano
Vad är Cardano

Cardano är en projekt med öppen källkod blockchain det är helt patentfritt. Projektet erbjuder både plattform och cryptocurrency till användarna precis som Ethereum. Dess kryptotoken ADA handlar nära 0,050269 dollar vid tidpunkten för pressen och innehar 13th största kryssmarknaden för krypto-vers.

 • Vad handlar Cardano om?

Ethereums vd och medgrundare, Charles Hoskinson, kom på idén med projektet 2015. Efter att ha lämnat Ethereum, etablerade Hoskinson IOHK (Input Output Hong Kong) och började utveckla Cardano. Och projektet lanserades 29th September 2017, efter två års utveckling. Det följer Ethereums smarta kontraktsfunktioner men lovar att leverera extrem skalbarhet jämfört med Ethereum.

Medan Ethereum kallas Blockchain 2.0, hävdar Cardano att han är Blockchain 3.0.

Ethereums svar på skalbarhetsfrågan är “Casper”, det framtida proof-of-stake (PoS). På samma sätt förlitar Cardano sig på PoS. Så vad betyder det? Det betyder att Cardano-nätverket inte har gruvarbetare för att validera transaktioner. Men det har utvecklat en unik PoS-algoritm som heter Ouroboros. Ethereums Casper och Ouroboros skiljer sig åt hur de väljer blockvaliderare.

Cardano växer ut från en vetenskaplig filosofi och går i långsam takt men ser ut som ett fast val. Och det beror på att Hoskinson tror att bara sund forskning kan leverera oklanderlig kvalitet.

Cardano-ekosystemet består av tre organ:
 1. Cardano Foundation
 2. Emurgo
 3. IOHK
 • Vad lovar Cardano att lösa?

Cardano lovar att ta upp följande frågor exakt.

 1. skalbarhet
 2. interoperabilitet
 3. Hållbarhet
 4. Enkel utveckling

Som det första projektet som använder Haskell och Plutus programmeringsspråk säkerställer det att utvecklarna enkelt kan bidra till dess källkod med öppen källkod. Det placerar ett akademiskt peer review-system för att se till att koden är säker och alltid granskas. Dessutom planerar den att bli mer skalbar genom sidkedjor.

På toppen av allt detta har projektet tagit sig i spetsen för kryptobestämmelser eftersom det är starkt övertygat om att förr eller senare kommer krypto att hamna under regulatorernas paraply. Men det lovar att behålla användningen av avskildhet samtidigt.

 • Hur hanterar den skalbarhetsutmaningen?

Bitcoin rekordhöga TPS har varit 7 medan Ethereums bästa har varit 15.623. För att Cardano ska bli ett realtidsverktyg för finansiella tjänster måste TPS vara mycket högre än vad Bitcoin och Ethereum levererar. För närvarande kan Cardano leverera 50-250 TPS, men enligt Hoskinson räcker det inte för att tjäna miljarder över hela världen.

För att övervinna problemet med skalbarhet utvecklade teamet Ouroboros Hydra, PoS-systemet som använder skärning. effektivt, sharding öka processhastigheten för protokollet eftersom fler noder kan delta i systemet. Och detta kommer att växa när användarna på plattformen växer.

Utan tvekan är Cardano inte ett enkelt projekt att linda huvudet runt. Här är en mycket enkel förklaring av Cardanos arkitektur.

Cardano-lager

Källa: Trybe.one

Cardano Settlement Layer (CSL)

Som ett cryptocurrency-lager i projektet fungerar CSL ovanpå Ouroboros. Detta är PoS-mekanismen som hjälper nätverket att lösa transaktionerna i snabba hastigheter. Nyligen testade projektet Ouroboros Hydra 2.0, och enligt uppgift levererade det 1 000 TPS. Enligt Hoskinson kan detta ta Hydra till miljoner TPS.

Cardano Computational Layer (CCL)

CCL är det lager som hanterar smarta kontrakt och decentraliserade applikationer (DApps). Den övervakar installationen och hanteringen av båda och är byggd på Plutus.

Förstå Algorand

Vad är Algorand och Algo

Algorand är ett open-source blockchain-teknikprojekt. Som en Ethereum-konkurrent ger det sina användare såväl en plattform som cryptocurrency (ALGO). Dess kryptotoken ALGO handlar nära 0,207423 $ vid tidpunkten för pressen och innehar 45th största kryssmarknaden för krypto-vers.

Kärnprinciperna är enkelhet, prestanda, omedelbara transaktioner, direkt användning och antagande av krypto. Precis som Cardano försöker Algorand lösa blockchain-trilemmaet. Tillsammans med det försöker det minimera beräkningskostnaderna för transaktioner.

 • Vad handlar Algorand om?

Silvio Micali, en datavetare vid MIT Computer Science and Artificial Intelligence lab, tänkte på att skapa en ny konsensual algoritm. Micali är också meduppfinnar
av nollkännedom. Med Algorand var avsikten att skala blockchainen utan att kompromissa med säkerheten och decentraliseringen.

Micali kallade denna konsensus, Pure Proof-of-Stake (PPoS). Och detta väljer slumptillverkarna slumpmässigt genom Verifiable Random Functions (VRF). Efter två års omfattande forsknings- och utvecklingsarbete bryts det första blocket av Algorand den 11th Juni 2019.

Algorand påstår sig vara en verkligen decentraliserat nätverk eftersom det kontrolleras helt av sina användare. Eftersom användarna är blockproducenterna finns det knappast någon chans att en dålig aktör är närvarande.

 • Algorands ekosystem består av två organ:
 1. Algorandstiftelsen – Kontrollerar tokenförsäljning
 2. Algorand – Builds-protokoll
 • Vad lovar Algorand att lösa?

Algorand lovar att ta upp följande frågor exakt.

 1. skalbarhet
 2. säkerhet
 3. Sann decentralisering
 4. Oavsiktlig gaffel

Det skapar det unika PPoS-samförståndet. Enligt Algorand-forskningen försäkrar DpoS (Delegated-PoS) aldrig att den utvalda blockproducenten alltid är ärlig. Därför lämnar det en chans till centralisering.

Å andra sidan, i bundna PoS, sätter en staker in några av medlen och kan skada nätverket eftersom han inte har mycket att förlora. Effektivt leder allt detta till mindre konsensusfördelning. Mot bakgrund av hur PPoS från Algorand fungerar kommer nätverket att förbli mest decentraliserat eftersom alla nätverksanvändare kommer att vara involverade i enighet.

 • Hur hanterar den skalbarhetsutmaningen?

Algorand-protokollet använder kryptografisk sortering för att möjliggöra snabb transaktioner. Blocken är konstruerade i två faser genom lotterier. Eftersom Algorands mainnet lanserades med kapaciteten att hantera 1 000 TPS, tror vi att Algorand kan uppnå vad det lovar.

Algorand-operation

Källa: Researchgate.net

Denna process fungerar i två faser.

Den kryptografiska sorteringen väljer slumpmässigt en ALGO-ägare för att skapa ett block. Och bara den valda ALGO-ägaren vet om detta. Innan han till och med låter någon annan veta är det nya blocket skapat och lämnar ingen chans att rösta.

Nätverket väljer slumpmässigt en kommitté med 1 000 verifierare. De informeras om det nya blocket skapandet. Dessa verifierare validerar blocket och den här processen tar bara 5 sekunder.

I en traditionell blockchain, för att blocket ska slutföras, måste det spridas till alla. När alla är överens om giltigheten för blocket, med hjälp av någon mekanism, läggs det till kedjan. Det här är mycket arbete. Och Algorand har effektivt tagit ner blocktilläggstiden med sitt PPoS-protokoll.

Detta kallas Algorand Fast Agreement on the Fly. Medan blocket fortfarande förökas uppnås avtalet om det föreslagna blocket. Just nu får användarna blocket, de röstar och blocket fortsätter att föröka sig. Effektivt, när blocket når den sista användaren, är omröstningen redan över och den läggs omedelbart till kedjan.

Således ger det upplevelsen av omedelbart avtal.

Nu är det dags att göra jämförelser mellan Cardano och Algorand.

Prisprestanda

ALGO

ALGO-pris

Källa: walletinvestor.com

ADA

Cardano Pris

Källa: walletinvestor.com

Mer statistik

ADA vs också marknad

Källa: walletinvestor.com

Parameter
Cardano
Algorand
Projektets startdatum 2015 2017
fundament IOHK Algorand Foundation
Konsensus Ouroboros bevis för insats Rent bevis för insatser
ticker ADA (0,050269 $) ALGO (0,207423 $)
Token Listing Binance, UpBit, Huobi, Kraken, Bittrex, Binance US, OKEx, KuCoin, Gate.io, Bitcoin.com, Latoken och mer Coinbase Pro, Binance, Huobi, kraken, Gate.io, Binance US, KuCoin, Bitfinex, WazirX, Bittrex och mer
TPS Varje Hydra-huvud kan hantera 1 000 TPS 1 000 TPS
Mainnet Shelley mainnet kommer att lanseras under andra kvartalet 2020. Detta kommer att göra Cardano helt decentraliserad Lanserades officiellt den 5th Juni, 2019
Plånbok Fullfjädrad Yoroi och Daedalus plånböcker. Dessa kan integreras med Ledger Nano X Algorand Wallet kan integreras med Ledger Nano X
Latens Påståenden om låg latens Latency <5 sek
Token lansering 25 927 070 538 ADA såldes vid lanseringen vid 0,025 $ Den 19 junie, 2019 höll sin första serie i holländsk auktion på 2,40 $ och samlade 60 miljoner dollar
Transaktionsavgifter 0,0072 $ per transaktion 0,00204 $ per transaktion
partnerskap
 1. COTI för “Betala med ADA
 2. Travala
 3. PwC
 4. Tanzanian Telecom Company
 5. Finka
 6. Scantrust
 7. Konfidio och mer
 1. Shyft
 2. Tjudra
 3. Världschack
 4. International Swaps and Derivatives Association
 5. SIAE och mer
Min ta

Det var verkligen en lång. Men när det handlar om två nacke-till-hals-konkurrenter, kommer domen aldrig att bli lätt. Båda projekten fortsätter med samma filosofi, deras team tror på omfattande forskning och noggrant utvecklade och kuraterade produkter.

Men det finns ett hav av ett gap mellan populariteten för båda projekten. Men det finns en anledning till det. Cardano är extremt transparent när det gäller sina produkter, produktrecensioner och revisionsrapporter från tredje part. Tvärtom, Algorand tystar om sina produkter. Även om Algorand har varit ganska transparent om sin tokenförsäljning vet man ingenting mycket om projektet.

Eftersom vi vet mycket mer om Cardano, vinner det över Algorand-händerna för mig. Med Cardanos Shelley-uppgradering precis runt hörnet är vi verkligen glada, låt oss nu vänta och titta på vad Algorand kastar på oss.

varning

Informationen som diskuteras av Altcoin Buzz är inte ekonomisk rådgivning. Detta är endast för utbildnings- och informationssyften. All information eller strategier är tankar och åsikter som är relevanta för accepterade nivåer av risktolerans hos författaren / granskarna och deras risktolerans kan vara annorlunda än din. Vi ansvarar inte för några förluster som du kan drabbas av till följd av investeringar som är direkt eller indirekt relaterade till den angivna informationen.

Gör din egen due diligence och betyg innan du gör några investeringar och rådfråga din finansiella rådgivare. Den undersökta information som presenteras anser vi vara korrekt och korrekt men det finns ingen garanti eller garanti för noggrannhet, aktualitet, fullständighet. Bitcoin och andra kryptokurser är högriskinvesteringar, så gör din due diligence. Copyright Altcoin Buzz Pte Ltd. Alla rättigheter förbehållna.Source link