I ett annat stort drag för blockchain-industrin, IOHK (Input Output Hong Kong), teknikföretaget bakom Cardano, har meddelat ett banbrytande partnerskap med den etiopiska regeringen för att skapa ett blockchain-baserat nationellt ID- och upptagningssystem.

IOHK tillkännagav via sitt officiella Twitter-konto det nya samarbetet mellan blockchain-företag och Etiopiens utbildningsministerium. IOHK noterade att initiativet skulle resultera i upprättandet av “världens största blockchain-distribution”.

Även om de fullständiga detaljerna i samarbetet inte har släppts, uppgav IOHK att det nya blockchain-initiativet skulle innebära Atala PRISM, en Cardano-baserad decentraliserad ID-lösning, som ursprungligen skulle distribueras i Etiopiens skolor.

Enligt rapporter, med hjälp av Atala PRISM, skulle Etiopiens utbildningsministerium kunna upprätta en säker databas med utbildningsresultat för 3 500 skolor, fem miljoner studenter och 750 000 lärare i landet. Detta initiativ ger varje elev verifierbara digitala kvalifikationer, vilket alltid skulle öka den sociala rörligheten och minska bedrägliga jobb- och universitetsapplikationer. Programmet tillåter också fjärrövervakning av skolprestanda och verifiering av betyg digitalt.

John O’Connor, IOHK: s chef för Afrikas verksamhet, uttryckte sin glädje över partnerskapet. han twittrade, ”De goda sakerna i livet tar tid. Super glada över att vår teknik nu är tillräckligt mogen för att göra den här typen av nationalstatens utplaceringar. ”

Om Atala Framework

Det är värt att notera det Atala lanserades för att fungera som en leverantör av lösningar för regeringar, utvecklare och företag som vill implementera nya produkter.

Atala byggdes från grunden för användning i verkliga fall, som inkluderar röstningssystem, hantering av försörjningskedjan, fastighetsregistrering, bland andra. Även blockchain ram fokuserar på antagande av kryptovaluta.

Charles Hoskinson, grundare av Cardano och VD för IOHK, säger: ”Atala är ett ramverk som liknar Hyperledger Fabric. Poängen är dock att vara en lösningsleverantör för regeringar som behöver en kommunal valuta eller ett system för hantering av försörjningskedjan. Detta kräver en typ av ramverk som fungerar som bibliotek och moduler som gör det möjligt för myndigheter att snabbt bygga en produkt för slutanvändare. ”

Etiopiens utbildningsminister Getahun Mekuria noterade att samarbetet kommer att bidra till att underlätta landets övergång till digitalisering. Han säger, ”Detta utgör en nyckelplan i vår nationella digitala transformationsstrategi och kommer att ligga till grund för ett unikt transparent, datadrivet utbildningssystem baserat på en dynamisk läroplan. Vi tror att blockchain erbjuder en nyckelmöjlighet att stoppa digital utestängning och bredda tillgången till högre utbildning och sysselsättning. ”

Partnerskap ingår i Etiopiens digitala transformation

Teferi Melesse Desta, etiopisk ambassadör i Storbritannien, tog upp det nya samarbetet mellan regeringen och IOHK. Han också noterade att partnerskapet var i linje med Etiopiska regeringen Strategi för digital transformation.

Även Twitter-användare @Yemigraphy noterade att samarbetet var “en stor prestation för den afrikanska kontinenten och Cardano-ekosystemet.”

Den populära kryptoentusiasten Derek Ross tog också till sin tjänsteman Twitter för att uttrycka sin glädje över den nya utvecklingen. Han sa, ”Fantastiskt. Att kunna utnyttja världens största blockchain-distribution är extremt spännande för hela blockchain-utrymmet. Grattis till alla inblandade. Framtiden är nu.”

ADA-pris

Cardano (ADA), som för närvarande är det sjätte största kryptovalutaprojektet, handlades till 1,31 dollar vid tidpunkten för publiceringen. ADA har en 24-timmars handelsvolym på $2,920,115,554 och ett marknadsvärde på $42,047,934,822.

ADA-priset steg också med 5,1% under det senaste dygnet. Det har för närvarande en cirkulerande tillgång på 32 miljarder mynt och en maximal tillgång på 45 miljarder. Binance är den mest aktiva marknadshandeln ADA.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link