Cardanos skalningslösning Hydra kan lanseras inom en snar framtid, åtminstone som ett testnät. I en nyligen tweet av Matthias Benkort, Haskell-utvecklare, sa han att det har skett stadiga framsteg med Hydra proof-of-concept. Dessutom han uppgav att nästa steg kommer att vara att fokusera på valideringar i kedjan och att minska gapet mot testnätet.

Cardano fortsätter att gå framåt

Det har varit ett mycket positivt år för Cardano (ADA). Nätverket fortsätter att expandera tack vare utvecklare som arbetar med olika initiativ, inklusive Hydra proof of concept som kan vara redo att släppas inom en snar framtid (på testnet).

Målet är att lansera Hydra i slutet av 2022. Det kan dock vara möjligt att se en tidigare release om det går som förväntat. Dessutom verkar kommentarerna från Matthias Benkort peka på en tidig release av Hydra. Ändå är detta ännu inte att se eftersom Cardano upplevde förseningar i det förflutna när det kom till nätverksuppgraderingar.

En av de problem som har påverkat blockchain-nätverk över hela världen är relaterad till bristen på skalbarhet. Skalningsproblem gör det svårt för kryptoprojekt att expandera och nå högre genomströmning. Varför? Helt enkelt för att varje transaktion innebär en avgift och en nätverksbekräftelse. Beroende på blockchain-nätverket kan bekräftelser ta längre tid (beroende på decentraliseringsgrad). Men de kan också vara dyrare.

Hydra fungerar på ett annat sätt och skulle hjälpa Cardano att expandera under de kommande åren. Målet var att skapa en 2-lagers skalningslösning som skulle ta itu med problemen med skalbarhet och maximera genomströmningen. Dessutom kan Hydra också arbeta för att minimera latens, minska kostnader och lagringskrav.

Trots det positiva kring Cardano har priset på denna virtuella valuta fallit med 1% under de senaste 24 timmarna. Detta är dock relaterat till det faktum att de flesta virtuella valutor just nu upplever en svår period. Under de senaste 7 dagarna har Cardano registrerat en prisökning på 2%, mycket likt genomsnittet bland de 10 bästa digitala valutorna.

Låt oss inte heller glömma att Cardano nu är den 7:e största digitala tillgången och den överträffade andra digitala valutor som XRP, Dogecoin (DOGE) eller Litecoin (LTC), bland andra. Med Hydras lansering kan det vara möjligt för ADA-efterfrågan att växa ännu högre. Men det här är något som vi måste vänta på. Det skulle vara mycket viktigt att se vilken effekt denna skalningslösning för andra lager skulle ha på Cardano och hela kryptomarknaden.

Source link