Cathie Woods, en av de mest populära hedgefondförvaltarna i världen och ARK Invest CEO, anser det Bitcoin (BTC), den största kryptovalutan, kan gå mot $ 500.000. Hennes kommentarer kommer efter en ny krasch från över $ 60.000 till nästan $ 30.000 per mynt. Hon sa det under en intervju med Bloomberg.

$ 500 000 Bitcoin är fortfarande en möjlighet

Även om marknaden har vänt på sig de senaste veckorna tror Cathie Woods och teamet bakom Ark Invest att Bitcoin fortfarande kan gå mot $ 500 000 per mynt. Under de senaste veckorna har Bitcoin upplevt mycket volatilitet på grund av olika skäl. Elon Musk gjorde olika kommentarer om Bitcoin och hur den virtuella valutan inte är miljövänlig.

Samtidigt meddelade Kina att de begränsade användningen av Bitcoin i landet och möjligheten att förbjuda några gruvarbetare som inte använde förnybara energikällor. Detta skapade en ännu större FUD i kryptoutrymmet, vilket pressade priserna på de flesta virtuella valutor ännu lägre.

Enligt Wood kan överflödet som genereras av förnybara energikällor användas för att bryta Bitcoin. Under de kommande åren kan Bitcoin-gruvindustrin verkligen bli en grönare industri och driva investeringar i förnybara energikällor framåt.

Vidare, under konversationen, förklarade Wood att det inte kan finnas någon tydlig signal angående botten för Bitcoin. Hon tror dock att det kan finnas en bra köpmöjlighet för investerare som vill ha tillgång till denna digitala tillgång.

Om den senaste prisåtgärden och prestandan för Bitcoin sa hon:

”Vi tittade på alla indikatorer i morse, de antyder alla att vi befinner oss i kapituleringsfasen, vilket är en riktigt bra tid att köpa. Oavsett tillgången är kapitulation ett köp. ”

Under de senaste åren har det funnits flera analytiker som säger att Bitcoin kan nå priser mellan $ 50.000 och $ 500.000. Den virtuella valutan kunde skyrocket till över $ 63.000 under en kort tidsperiod. Efter det har det varit mellan $ 40.000 och $ 58.000.

Wood anser nu att det finns spekulanter på Bitcoin-marknaden som är oroliga för att Bitcoin ska falla till $ 35.000. Hon förklarade sedan att den nuvarande korrigeringen kan fortsätta under de kommande dagarna. Ändå förklarade hon att deras indikatorer visar att kapitulationen sker just nu snarare än senare.Source link