Commodity Futures Trading Commission (CFTC) undersöker Binance Holdings Ltd., den största kryptovalutabörsen i volym, angående transaktioner som påstås genomföras av amerikanska invånare.

Enligt RapporteraCFTC undersöker Binance för att ta reda på om amerikanska invånare handlade på kryptoplattformen.

CFTC granskar Binance angående brott mot amerikanska regler

Anledningen till sonden är att se till att amerikanska invånare inte stred mot reglerna som hindrar dem från att handla vidare Binance. Av den anledningen undersöker byrån Binance för att avgöra om kryptoföretaget tillät amerikanska invånare att köpa och sälja derivat, enligt källor. Eftersom Binance inte är registrerat hos CFTC, är det ett brott mot amerikanska regler att placera insatser på Binance. CFTC är det federala organ som ansvarar för reglering av råvaror och ser kryptovalutor som råvaror.

Enligt källor som är bekanta med saken är sonden konfidentiell. Därför bad källorna att inte identifieras. Det är viktigt att notera att Binance inte har anklagats för något fel. Därför kanske utredningen inte resulterar i en verkställighetsåtgärd.

Binance har sagt att det har blockerat amerikanska invånare från att få tillgång till sin webbplats. Binance tillade att det går ännu längre genom att undersöka alla insättningar och uttag för att ta reda på alla egenskaper som leder till olagliga transaktioner. Binance har också sagt att företaget är mycket seriöst när det gäller sina efterlevnadskrav. CFTC har dock vägrat att kommentera.

Möjlig inverkan på amerikanska investerare

Kryptoindustrin har ambitioner att bli det bästa valet för amerikanska investerare. Denna undersökning visar dock att myndigheter kan försöka hindra spridningen av krypto bland amerikanska investerare. Som redan nämnts, för CFTC, kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum anses vara varor. Därför hävdar byrån att den har jurisdiktion över kryptoterminer och derivat.

Av detta skäl placeras strikt kundskydd på kryptoplattformar som tillgodoser amerikaner. För CFTC spelar det ingen roll om ett utbyte är baserat i ett annat land. Så länge amerikanska invånare får handla på en plattform måste plattformen följa amerikanska regler.

Changpeng Zhao (CZ), grundare av Binance, har sagt att företaget följer de amerikanska reglerna noggrant. Han fortsatte och tillade att företaget har infört specialfunktioner för att förhindra sina kunder från bedrägliga aktiviteter. Medan han talade under ett evenemang på klubbhuset vägrade han att kommentera frågan om CFTC-utredningen. Hans svar var att säga, ”Vi fortsätter att förbättra vår efterlevnad. Vi kommer också att arbeta mycket aktivt med tillsynsmyndigheter runt om i världen för att förbättra branschens efterlevnadskrav. ”

Denna granskning visar de ökande utredningarna om kryptoverksamheter i USA. BitMEX har tidigare varit stämmas av CFTC för sin underlåtenhet att registrera sig som mäklare. Detta ledde också till en nedgång i börsens marknadsandel eftersom det har blivit ett mål för lagstiftningskontroll. Förra månaden, den största kryptobörsen i USA, Coinbase Global Inc. avslöjade också att det undersöktes av CFTC.

Binance-aktiviteter i USA

Binance etablerade Binance.US-plattformen 2019, som är baserad i San Francisco. Zhao har påpekat att Sanance-baserade Binance.US är en oberoende enhet för amerikanska kunder. Etableringen har flera statliga licenser och är också registrerad i U.S. Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network.

Zhao påpekade också att illegala affärer fortfarande sannolikt kommer att ske. Tala i en intervju med Bloomberg i november förra året, Zhao sa“Vi har alltid blockerat USA: s åtkomst, men användare hittar intelligenta sätt att komma runt vårt block ibland och vi måste bara vara smartare om hur vi blockerar.”

För närvarande planerar det amerikanska finansdepartementet att tillämpa nya regler som säkerställer att bankerna håller register över kryptoinvesterare.

BNB-pris

I skrivande stund, Binance Coin pris var 247,21 dollar med en handelsvolym 24 timmar på 3,629,745,575 dollar. BNB-priset sjönk också med 6,9% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 154,5 miljoner BNB-mynt och en maximal tillgång på 170,5 miljoner. Binance är också den nuvarande mest aktiva handeln med BNB.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link