Icke-fungibla tokens (NFT) har blivit en framväxande trend i kryptorummet, och Chainlink har bidragit till deras antagande.

Chainlink har hjälpt till att producera dynamiska NFT: er som används för flera aktiviteter i blockchain idag. För att ytterligare analysera Chainlinks bidrag till utvecklingen av NFT är det viktigt att förstå begreppet NFT.

Begreppet icke-fungibla tokens (NFT)

NFT är blockchain-baserade tokens som representerar ägande av en viss tillgång. Med NFT kan tokeniserat ägande krävas på en mängd olika digitala tillgångar, till exempel unika digitala handelskort eller digital konst. Dessutom varierar NFT från svängbara tokens på grund av deras unika egenskaper.

Bitcoin, som en fungibel token, kan bytas mot en annan BTC. När det gäller NFT är var och en unik och representerar digital brist. Detta innebär att flera typer av en viss NFT knappast kan hittas. Dessa unika objekt kan lagras som data på blockchain. Dessa NFT listas och handlas på blockchain för att göra dem globalt tillgängliga, mer flytande och transparenta.

Chainlink’s Contribution to the Evolution of NFTs

NFT: er utvecklas gradvis från statiska NFT: er till dynamiska NFT: er. Därför innebär det att smarta kontrakt använder orakler för att interagera med system och data. Genom sådana oraklar kan NFT använda dessa system och data som ett medel för att främja peer-to-peer-handel, bränning / prägling av NFT, etc.

Genom Kedjelänk orakler har utvecklare kunnat länka sina NFT: er till webb-API: er, IoT-data och andra dataleverantörer. Utvecklare kan också utnyttja Chain Link Verifiable Randomness Function (VRF) för att uppnå verifierbar slumpmässighet, främja cyber-fysiska system och ansluta till back-end-system.

Dessa anslutningar kan användas för att skapa dynamiska NFT: er. Dessa dynamiska NFT: er interagerar med data och kan integreras med infrastrukturer som redan finns på blockchain. Chainlink använder datakällor utanför kedjan för att aktivera dynamiska attribut till NFT. Ett av dessa attribut är skapandet av slumpmässighet med hjälp av NFT.

Använda Chainlink VRF för att skapa slumpmässiga nummer i NFT

Chainlink VRF hjälper till att skapa dynamiska NFT: er som söker en säker slumpmässig källa. Kedjelänk VRF “Använder verifierbara slumpmässiga funktioner för att generera slumpmässighet som kan verifieras i kedjan.” Till skillnad från andra slumpgeneratorlösningar (RNG) är Chainlink VRF både granskningsbar, säker och också tillgänglig för alla användare.

Den har ett driftssystem som går så: NFT: erna skickar begäranden om slumpmässighet. Därefter kommer Chainlink att generera slumpmässighet och skicka bevis till VRF-kontraktet. I sin tur kommer VRF-avtalet att kontrollera slumpmässigheten innan NFT får verifierad slumpmässighet.

När smarta kontrakt skickar en NFT till Chainlink kommer Chainlink-noder att använda det utsädet för att generera ett slumpmässigt nummer. Därefter kommer resultatet att publiceras på kedjan. Vid sidan av resultatet kommer ett associerat kryptografiskt bevis som kommer att verifiera beräkningens noggrannhet.

Denna beräkning kommer att verifieras med hjälp av oraklets offentliga nyckel. Inte bara det, NFT kommer också att användas i verifieringsprocessen. Med Chainlink VRF har tillgång till slumpmässiga siffror i NFT blivit väldigt enkelt och säkert. Vissa onlinespelplattformar och konfliktlösningsprocesser har utnyttjat Chainlink VRF för att främja rättvisa.

Utnyttja NFT för belöningar

Förutom att uppnå slumpmässighet utnyttjar Chainlink-oraklar också NFT i belöningssystem. Därför kan NFT nu användas för att belöna kunder med digitala tokens. Företagen kan välja att prägla specialkuponger som NFT för sina användare istället för att ge ut papper eller digitala kuponger.

Som ett belöningsmedel kan dessa präglade NFT kopplas till kundens deltagande. Det är här Chainlink kommer in. Chainlink använder IoT-data vid prägling av dessa kuponger, enligt verifierbar närvaro. Också, NFT: er kan användas för att representera unika digitala tillgångar som intresserade hobbyister kan samla in, såsom sällsynta kort, digitala medier etc.

Chainlink hjälper också till att använda NFT för verifiering av äkthet. När NFT: er har gränssnitt med befintliga system kan de användas för att spåra och verifiera unika tillgångar. Detta visar hur väl dynamiska NFT kan användas i olika användningsfall.

Sammantaget har Chainlink varit mycket avgörande för utvecklingen av NFT: er för att bli dynamiska NFT: er som kan bära olika syften. Därför uppmanar Chainlink alltid utvecklare att komma bygg dynamiska NFT: er på sin plattform.

Innan nu ingick Fuse Network ett strategiskt partnerskap med Chainlink för att garantera säker, pålitlig. och effektiv prägling och granskning av dess säkerhetsmässiga stablecoin, FuseDollar (fUSD).

LÄNK Pris

Från tidpunkten för publicering, Chainlink (LINK) pris var $ 28,20 med en 24-timmars handelsvolym på $ 869,214,274. LINK-priset sjönk också med 0,1% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 416 miljoner LINK-mynt och en maximal tillgång på 1 miljard.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link