Under de senaste 3 åren Chainlink har den ledande decentraliserade oracle-leverantören integrerats i mer än 300 projekt. Varje integration förstärkte priset på Chainlink’s native token LINK. Effektivt har LINK pumpat med över 500% sedan januari 2020. Det verkar som att Chainlinks ekosystemtillväxt aldrig saktar ner. Det beror på att teamet har imponerande planer för 2021 som hjälper till att maximera blockchain-innovation. Dessutom planerar den att introducera orakel till enheter som inte är blockchain för blockchain-adoption.

År 2021 planerar teamet att arbeta med säkerheten, tillförlitligheten och skalbarheten i Oracle-nätverket. Detta hjälper till att tillgodose värdet på tiotals miljarder dollar i Chainlink-orakelnätverket. Tillsammans med det kommer det att ge utvecklare en verifierad datarik miljö där de kan bygga spännande blockchain-lösningar.

Högsta datautenticitet och integritet

År 2020 förvärvade Chainlink DECO från Cornell University. Utvecklat av universitetsforskare är DECO en förbättring av användningen av HTTPS / TLS för dataöverföring över internet. För närvarande arbetar Chainlink med att integrera DECOs unika datasäkerhetsfunktioner. Detta kommer att öka tillgängligheten av privata och premiumdata till utvecklarna avsevärt.

Diversifiering av risk i DeFi

År 2020 använde BitGo, företaget som driver wBTC (Wrapped Bitcoin) Chainlink för att granska sina bitcoinreserver. Enligt Nazarov kommer Chainlink 2021 att hjälpa fler projekt med verifierbara bevis på reserver. Och detta kommer att hjälpa till att diversifiera risken i DeFi-rymden eftersom det kommer att bevisa att det finns säkerhet som faktiskt stöds av värdefulla tillgångar.

Dessutom lanserade Chainlink sin verifierbara slumpmässighetsmekanism 2020. De arbetar nu med försäkringsleverantörer för att använda verifierbar slumpmässighet för att bygga innovativa produkter. Nazarov förklarar att med hjälp av denna mekanism kan en försäkringsprodukt säljas till DeFi-marknaden. I grund och botten kan användaren förvandla intäkterna från försäkringsprodukten till en smart kontrakt. Detta smarta kontrakt kan sedan säljas som säkerhet till DeFi-marknaden.

Med denna typ av stöd kan DeFi-broderskap utforska olika typer av säkerheter och risken kan diversifieras. Dessutom arbetar teamet också med att använda orakel för att förhindra incidenter av flashlånattacker i DeFi-rymden.

Enligt Nazarov när DeFi-risken diversifierar kommer marknaden att växa och detta kommer också att skapa en marknad för NFT.

Icke-blockchain-enheter vill ha Chainlink Oracles

Enligt Nazarov har många traditionella webbföretag nyligen visat intresse för att använda Chainlink-orakel. Dessutom vill dessa enheter som inte är blockkedjor använda Chainlink för att bevisa saker för dem. Intressant kan detta vara en ny dimension av att introducera dessa enheter till blockchain-fördelarna.

LÄNK Pris

Under det senaste dygnet har LINK är uppe med över 14,7%. Vid tidpunkten för pressen är LINK det handlar nära $ 12,5.

För mer kryptorelaterade uppdateringar, kolla in vår Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link