Chainlink & Microsoft går med i InterWork Alliance för att standardisera Global Token

InterWork Alliance (IWA), en plattformsneutral, ideell organisation som ägnar sig åt att skapa standardramarna som behövs för att öka innovationen i alla tokenaktiverade ekosystem, har officiellt lanserat.

IWA består av 28 medlemmar, bland dem är en omfattande samling av stora teknikföretag, finansinstitut och blockchain-startups. Listan med medlemmar inkluderar IBM, Microsoft, Chainlink, Accenture, Nasdaq, USB, bland flera andra.

Marley Gray, den viktigaste arkitekten för Microsoft Azure blockchain och en styrelseledamot i Microsoft, är alliansens första ordförande. Medan Ron Resnick från Enterprise Ethereum Alliance är presidenten.

InterWork Alliance bildades för att ”skapa standardramar. Att öka den övergripande innovationen och utvecklingen av tokeniserade ekosystem.

De standardiserade globala symbolerna gör det möjligt för användare att definiera, utbyta och använda något av värde, oavsett om detta värde är digitalt ursprungligt. Såsom kryptokurser, eller andra former av värde, som konstverk, egenskaper, lojalitetspoäng etc.

InterWork Alliance fokusområden

InterWork Alliance noterade att förutom att definiera hur digitala token affärsprocesser kan fungera oavsett plats eller marknadssegment. Det skulle också fokusera på andra viktiga områden, som verkliga projekt, marknadskrav och prestandamätningar.

De officiellt tillkännagivande noterade att alliansen ursprungligen skulle tillhandahålla de ramar som behövs för företag att skapa kontrakt i icke-tekniska, affärsmässiga termer. Vänd dem sedan till utvecklare för kodning på valfri plattform.

Fokuserar huvudsakligen på:

  • Ramen för token taxonomi tillhandahåller ett gemensamt språk och verktygssats som gör att flera parter kan komma överens om definitionen av ett token och hur dess värde kan utbytas eller användas.
  • InterWork-ramverket gör det möjligt för företag att komponera flerpartsavtal från klausuler som direkt korrelerar med tokenstandarderna, vilket gör att kommunikationsprotokoll kan definieras och anslutas till ramkomponenter oavsett eventuell teknikutplacering.
  • Analysramen gör det möjligt för organisationer att erhålla ytterligare affärsvärde från en integritetsbevarande analys av flerpartsavtal och delat dataschema för värdeöverförings AI-tjänster och marknadsstyrd datarapportering.

”Företag vill kunna skapa tokenbaserade affärsmodeller utan att ha en plattformsteknik i åtanke. För att arbeta med detta krävs det snabbt standarder för att definiera vad ett symbol är. Och hur dess kontraktsmässiga beteende kommer att fungera, sa Resnick.

Alliance hjälper företagsledare att samarbeta

Marley Gray uttalade att IWA skulle spela en kritisk roll för att hjälpa företagsledare i olika branscher att samarbeta effektivt.

”Det ger ett forum där deltagarna kan ta verkliga användningsärenden så varierande som att förbättra koldioxidmarknadens effektivitet. Och använd teknik-agnostisk symbol och kontraktsdefinitioner för att främja interoperabilitet. Och driva utbredd adoption som är den stora bilden av vad vi behöver göra i alliansen, ”förklarade han.

Dessutom har alliansen fått ett lovord från flera högteknologiska företag och chefer. Sheila Warren, chef för Blockchain och datapolitik och medlem av verkställande kommittén, WEF. David Treat, verkställande direktör på Accenture, är vi bland individer som berömde initiativet.

Source link