Chainlink nyligen släppte en artikel om hur utvecklare kan använda Chainlink-orakel i deras Matic DeFi-applikation.

Chainlink gick också längre för att visa hur det är prisflöden kan hjälpa applikationer att få tillgång till manipulationsresistenta och högkvalitativa data. Sådan information är fri från risker som flash-lånattacker och oracle-exploateringar.

Matic Network är känt för att tillhandahålla en solid plattform som kommer att öka storskalig användning för DeFi-applikationer. Sedan Matic gick live i början av 2020 har den låga avgiften med högpresterande infrastruktur gjort den till en populär lager 2-lösning bland Ethereum-utvecklare. På samma sätt har Chainlink vunnit popularitet som den bästa orakellösningen för DeFi-protokoll.

Varför behövs säkra DeFi-protokoll?

Det har varit otrolig tillväxt av DeFi under det senaste året. Denna tillväxt har också lett till en ökning av nivåerna på transaktioner i kedjan. Med en sådan ökning kan prestandan för Ethereum blockchain hindras på grund av låg genomströmning och vissa skalbarhetsbegränsningar.

Dessa begränsningar påverkar flödet av transaktioner, och användare kan möta svårt att arbeta med DeFi protokoll som upplever långsamma transaktionsperioder och höga transaktionsnivåer. Dessa två faktorer är också kända för att förhindra att DeFi passerar in i mainstream. Med lager 2-lösningar som Matic Network kan ett nytt tillväxtsteg öppnas för DeFi-ekosystemet.

Även med lager 2-lösningar behöver DeFi-applikationer fortfarande tillförlitliga högkvalitativa och externa data. Detta skulle bidra till att minska risken för attacker mot DeFi-applikationer. Med Chainlink-prisflöden kan data från olika standarddataleverantörer sammanställas och tillhandahållas till DeFi-protokoll.

Efter att ha förklarat rollen som Chainlink-prisflöden och fördelarna med att använda Matic Network för att bygga ett DeFi-protokoll fortsatte rapporten för att visa utvecklare hur de kan använda sig av Chainlink-prisflöden för att utveckla en Matic-baserad DeFi-applikation.

Så här använder du Chainlink-prisflöden i Matic-nätverket

Chainlink-prisflöden ger den högsta standardlösningen i produktion för DeFi-protokoll som kämpar mot attacker och DeFi-exploateringar. För att använda sig av Chainlink-orakel och prisflöden på Matic Network måste utvecklare länk deras MetaMask-plånbok till Matic Mumbai-testnätet.

Genom denna process kan en sådan utvecklare vara berättigad att få några Mumbai testnet MATIC-tokens. Dessa tokens kommer sedan att användas i deras DeFi-smarta kontrakt. Utvecklare måste då skapa, distribuera och testa sitt smarta kontrakt. Fullständig information om hur du skapar och använder sådana smarta kontrakt för att dra nytta av Chainlink-prisflöden finns här. Sammantaget förbättrar möjligheten att lägga till Chainlink-prisflöden och orakler byggandet av DeFi-applikationer i Matic Network.

Innan nu, Synthetix meddelat deras partnerskap med Chainlink, vilket ledde till lanseringen av deras syntetiska oljetillgång, SOIL. Synthetix använder ett Chainlink decentraliserat orakelnätverk för att spegla oljeprisrörelsen.

LÄNK Pris

Vid tidpunkten för publiceringen var Chainlink (LINK) handel till $ 12,11 med en 24-timmars handelsvolym på $ 1,185,410,343. LINK-priset har stigit med 2,9% under det senaste dygnet. Det har också en cirkulerande tillgång på 399,5 miljoner mynt och en maximal tillgång på 1 miljard mynt. För närvarande är Binance den mest aktiva marknaden för LINK-handel.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link