Charles Hoskinson, grundaren av Cardano (ADA) tillkännagav på Twitter att den efterlängtade uppgraderingen Shelley nu helt har lanserat. För att möjliggöra denna förbättring måste Cardano-nätverket uppleva en massiv uppgradering (hård gaffel) den 29 juli som var en av de största i nätverkets historia.

Cardano lanserar Shelley

Med Shelley nätverk och implementering kommer Cardano-ekosystemet att bli ett av de mest decentraliserade på marknaden. Dessutom kommer användare och deltagare att kunna satsa sina mynt och bli belönade för att vara en del av Cardano-nätverket.

Användare kan börja använda sina egna pooler, men detta är definitivt något som passar mer för deltagare som företag eller stora ADA-innehavare. Samtidigt kan traditionella användare och detaljhandelsanvändare enkelt delegera sina ADA-mynt till andra företag och pooler som belönar användare för de medel de delegerar.

Vissa utbyten som Binance erbjuder redan denna möjlighet till kryptogemenskapen. För närvarande finns det en möjlighet att tjäna cirka 4,63% per år. Detta kan dock säkert förändras beroende på antalet användare som satsar på plattformen.

Shelley-förberedelser

I slutet av 2019 lanserade Cardano-nätverket ett testnätverk för Shelley-implementeringen. Teamet bakom Cardano, inklusive Charles Hoskinson, har arbetat mycket hårt sedan 2018 och försökt få den viktigaste och mest relevanta förändringen till Cardano-nätverket.

Hoskinson anser att det kan vara möjligt för Cardano att locka ett stort antal utvecklare som skulle börja släppa sina tillgångar och dApps med Cardano som huvudnätverk. Detta skulle göra det möjligt för ett nytt ekosystem att växa runt det och konkurrera med Ethereum (ETH), Cardanos huvudkonkurrent på marknaden.

Medan tron (TRX) ansågs vara ett av de nätverk som tävlade mot Ethereum, saker förändrades under senare tid och Cardano är nu redo att ta ledningen på marknaden.

En intressant sak att nämna om Shelley-uppgraderingen är relaterad till hur nya nätverksuppgraderingar kommer att implementeras i nätverket. Medan hårda gafflar är det vanligaste alternativet för nätverk att gå vidare med deltagarnas konsensus kommer Cardano att fokusera på kontinuitet med Shelley-block genom hårda gaffelkombinationer.

Vid skrivandet av denna artikel handlas Cardano runt 0,14 $ och det har en marknadsvärdering på 3,64 miljarder dollar.

Source link