Mumbai, Indien, 17 januari 2022,

Chingari, den ledande videodelningsappen i Indien, har uppnått ytterligare en förstaplats med den historiska parallella noteringen av dess inhemska $GARI-token på sex av världens ledande centraliserade kryptovalutabörser.

Genom att bryta ny mark igen, har $GARI blivit världens första kryptovaluta som lanseras samtidigt på sex handelsplattformar – Huobi Global, FTX, KuCoin, Port io, OKEx och MEXC Global.

$GARI är den infödda kryptovaluta-tokenen för Chingari, en plattform för kortvideodelning som nu rankas som den främsta applikationen för sociala medier i Indien i Google Play-butiken. $GARI-tokenen lanserades i oktober 2021 under stor fanfar av företagets Bollywood-superstjärna-ambassadör Salman Khan, och följde upp med en rekordstor IDO via dess Initial DEX-erbjudande på SolRazr lanseringsplatta förra månaden.

$GARI-tokenen är byggd på Solana, ett indiskt utvecklat alternativ till Ethereum-blockkedjan som erbjuder fördelen av mycket snabbare transaktionshastigheter och lägre tillhörande kostnader. $GARI är en social token som ger skapare på Chingari-plattformen möjlighet att skapa sina egna e-handelsplatser, där de kan sälja fysiska varor, skapa icke-fungibla tokens (NFT) och göra det möjligt för fans att finansiera sina favoritartister.

Syftet är att driva en digital ekonomi, där användare också kommer att kunna få $GARI-tokens för att skapa eller titta på innehåll på plattformen.

Chingari är den mest populära sociala medieappen för att experimentera med kryptovaluta hittills. Appen har laddats ner mer än 100 miljoner gånger och har över 32 miljoner aktiva månadsanvändare, vilket betyder att $GARI har den största fördelen att kunna utnyttja Chingaris enorma befintliga publik. Hittills har få andra kryptovaluta-tokens haft en så stor potentiell användarbas vid lanseringen.

$GARIs notering på några av världens ledande centraliserade kryptobörser kommer att skapa ännu mer buzz kring Chingaris innovativa projekt. Huobi Global, FTX, KuCoin och Gate är alla rankade bland världens tio bästa börser när det gäller omsatt volym, trafik och likviditet, medan OKEx rankas bland de 20 bästa och MEXC Global ligger på 26:e plats.

“Chingari för med sig web3-revolutionen till skaparekonomin med sin $GARI-token”, sa Chingari vd Sumit Ghosh i ett uttalande. “$GARI kommer att göra det möjligt för 30 miljoner aktiva användare av Chingari Short-videoappen varje månad att komma in i kedjan. För första gången i blockchains historia kommer en app att ta med miljontals användare på kedjan från och med dagen för lanseringen. Chingari- och $GARI-teamen och hela communityn är superenterade över lanseringen och noteringen!”

Handlare kommer att kunna köpa och sälja $GARI-tokens på Huobi Global, FTX, KuCoin, Gate, OKex och MEXC Global från 13:00 UTC den 18 januari 2022.

Om Chingari

Chingari är en kort videodelningsapp byggd för att tillgodose indiska publik som låter användare skapa och dela videor med otroliga filter och spel, handla varor, skicka meddelanden och mer. Med mer än 85 miljoner nedladdningar och 32 miljoner aktiva användare är Chingari en av Indiens snabbast växande sociala medieplattformar och den mest populära appen i sitt slag.

KontakterSource link