Världsberömda auktionshus Christie’s planerar att sälja fler icke-fungibla tokens efter rekordförsäljningen av Beeples digitala konstverk på 69 miljoner dollar.

I ett tillkännagivande den 9 april uppgav Christies att de planerade att auktionera ut nio sällsynta NFT från den populära och dyra CryptoPunks-samlingen. Ett enda parti på nio punks kommer att visas i Christies 21st Century Evening Sale den 13 maj i New York.

“För första gången kommer 5 184 pixlar av ett revolutionerande NFT-projekt att auktioneras på ett traditionellt auktionshus, med tillstånd av själva projektskaparna och pionjärerna.”

Gå framåt … Punk

CryptoPunks är en serie med 10 000 unika bilder från Larva Labs utvecklingsstudio. De är i huvudsak små 24 × 24 pixelbundna tecken med unika attribut som representeras av ett Ethereum-baserat icke-svampbart tecken.

Några av dessa pixelerade punks har redan sålts för sju siffror, enligt Forbes, som rapporterade att en rörrökande främling CryptoPunk såldes för 7,5 miljoner dollar i mitten av mars.

Specialist i efterkrigs- och samtida konst vid Christies, Noah Davis, sade: “CryptoPunks är alfa och omega i CyptoArt-rörelsen.” Han tillade sedan, “Detta är en historisk försäljning.”

Christies webbplats utarbetas på några av funktionerna, med angivande av att det finns 6.039 manliga punks och 3.840 kvinnliga punks.

”Totalt har 696 heta läppstift, medan 303 har fårkottar. Det finns 286 punks med 3-D-glasögon, 128 rosiga kinder punks, 94 punks med flätor, 78 punks med buck tänder och 44 mössa-bär Punks. ”

På Larva Labs webbplats finns en sammansatt bild av alla 10 000 CryptoPunks som människor kan kopiera. Emellertid är officiellt ägande av dem endast möjligt via Ethereum blockchain och NFT-förvärvet.

CryptoPunks
Bildkälla: larvalabs.com
Över $ 260 miljoner redan sålda

Återförsäljning av dem på NFT-marknadsplatser som OpenSea har blomstrat. Enligt Christie’s hade i början av april 2021 över 8000 försäljningar registrerats under de senaste 12 månaderna.

Det genomsnittliga försäljningspriset har varit 15,45 ETH, cirka 32 000 USD i löpande priser. Det totala värdet av all försäljning är 127 360 ETH, eller cirka 264 miljoner dollar.

Uppsättningen NFT som ska auktioneras består av nio CryptoPunks, alla från deras originalsamling. Christie’s kommer att erbjuda NFT: erna i ett enda parti som lyfter fram seriens bästa funktioner: fårkottar, örhängen, stora nyanser, galet hår, en huvtröja, en Mohawk och mer.

I mitten av februari lanserade CryptoPunks ett NFT-index integrerat den SushiSwap och representeras som PUNK-tokens.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Wikimedia Commons /Deslamizou MAi.

Source link