Coinbase, ett av de mest betrodda kryptovalutabörserna i världen, upplevde en enorm tillväxt under första kvartalet 2021 när börsen är inställd till börsintroduktionen nästa vecka. Coinbase släppte sitt Q1-resultat den här veckan, vilket fick viss varsel. Människor gick helt ballistiskt på börsens häpnadsväckande tillväxt jämfört med förra året.

Låt oss se hur Coinbase presterade under första kvartalet när det går in i börsintroduktionen nästa vecka.

Om Coinbase

Coinbase – grundat 2012 – är det största och mest populära kryptovalutautbytet i USA. Coinbase har 56 miljoner verifierade användare. Börsen är viktigt för den amerikanska marknaden eftersom det ger ett enkelt sätt för privatpersoner, såväl som stora institutioner, att köpa kryptovalutor på ett pålitligt sätt.

Coinbase är ganska enkelt och perfekt för nybörjare i detta utrymme. De gör ett mycket bra jobb som tilltalar sina användare genom sitt användarvänliga, enkla användargränssnitt.

Coinbase erbjuder en annan handelsplattform som heter “Coinbase Pro” för mer erfarna investerare i detta utrymme. Här kan investerare hitta alla funktioner som de vanligtvis hittar på mer avancerade börser, liksom diagram.

Coinbases olika intäktsströmmar

Innan du dyker in i Coinbases intäkter för första kvartalet 2021 är det viktigt att förstå hur de tjäna pengar.

  • Coinbase-avgift – Detta är en provision för Coinbase-avgifter – liknande det du skulle se på andra centraliserade börser eller börser.
  • Marginalavgift – Denna avgift beräknas av det pris du angav och det faktiska priset när beställningen har fyllts (ungefär 0,50% för kryptoköp / försäljningstransaktioner).
  • Kredittransaktion – 2% av den totala transaktionen.
  • Staking – 25% avgift.
  • Insättningsavgifter – Procentandelen för dessa avgifter varierar beroende på plats.

Att ha dessa olika branscher med flera intäktsströmmar, tillsammans med ett användarvänligt gränssnitt, har hjälpt att driva Coinbase före sina konkurrenter på den amerikanska marknaden.

Coinbase 2021 Q1 Resultat

Låt oss ta en titt på hur Coinbase har genomförde sedan årets början.

  • Inkomst: 1,8 miljarder dollar (207,6% tillväxt jämfört med fjärde kvartalet 2020), vilket tjänade mer under de första tre månaderna i år än förra året (intäkter 2020: 1,3 miljarder dollar). Nedan följer ett diagram för att sätta i perspektiv hur stor en fjärdedel Coinbase hade när det gäller intäkter.
Bildkälla: Twitter / @ lagmästare
  • Nettoinkomst: 730 miljoner dollar (låg uppskattning) och 800 miljoner dollar (hög uppskattning). Detta är ungefär 313% tillväxt under fjärde kvartalet 2020.
  • Justerad EBITDA: 1,1 miljarder dollar.
  • Verifierade användare: 56 miljoner (+13 miljoner användare jämfört med slutet av 2020).
  • Månatliga transaktionsanvändare (aktiva användare): 6,1 miljoner (+3,3 miljoner användare jämfört med slutet av 2020). Nedan visas en visuell representation av den massiva tillväxten av aktiva användare varje månad på Coinbase-plattformen.
Coinbase
Bildkälla: Twitter /@lawmaster
Coinbase-börsintroduktion

Den 1 april Coinbase tillkännagav att de förväntar sig att deras direkta notering ska ske den 14 april 2021 med en A-handel i klass A på NASDAQ under kortnamnet “COIN”. Kortfattat är A-aktier aktier som har mer rösträtt än B-aktier.

Coinbase bestämde sig för att göra en direkt notering snarare än att göra en traditionell anställning av en investeringsbank för att hantera börsintroduktionen. Detta är samma metod som Spotify valde för sin börsintroduktion. Denna metod hjälper till att minska betalningen av stora kostnader till en investeringsbank. En sak att notera – eftersom Coinbase kommer att använda en direkt notering snarare än att anställa en investeringsbank för att teckna aktierna, kan det bli mer initial volatilitet när COIN är tillgängligt för köp för allmänheten.

Nerdwallet stater en tidigare arkivering indikerade att nästan 114,9 miljoner aktier var registrerade för handel och aktier handlades till ett genomsnittligt pris på 344 $ på den privata marknaden under första kvartalet. Det är nästan säkert att COIN kommer att handla norr om $ 350 – eventuellt i $ 400-regionen – när det ursprungligen är noterat för allmänheten att köpa.

Slutsats

Coinbase visar en enorm styrka då dess tillväxt under första kvartalet var enorm. Denna tillväxt kan föra många intresserade investerare till börsintroduktionen av COIN. Vi tror också att denna börsnotering är enorm för att få traditionella aktieinvesterare in i kryptovalutorummet. Således stärker mainstream-antagandet av kryptovalutamarknaden. När Coinbase är noterat på en amerikansk börs kan stigmatiseringen kring kryptovalutan långsamt börja avta eftersom de nationella regeringarna kommer att inse vikten av det och den tillväxt det kan ge alla nationer.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link