Världsledande cryptocurrency-utbyte Coinbase har meddelat att det planerar att lansera en tjänst som lånar kundkontanter och accepterar bitcoin som säkerhet.

Kunder i vissa stater i USA skulle snart kunna låna fiat-kontanter genom att använda bitcoin som säkerhet. De skulle kunna låna så mycket som 30% av sina bitcoininnehav i sin plånbok, avslöjade Coinbase.

För närvarande är det San Francisco-baserade utbytet ett av de största och mest reglerade kryptobörsen för att dyka in i utlåningsbranschen och noterar att det är ett drag som skulle sätta det direkt i konkurrens med andra aktörer inom kryptobransjen.

Noterbart är den nyligen tillagda funktionen “Låna” på börsen för närvarande på en väntelista och planeras att lanseras under hösten. Kunder behöver inte fylla i en ansökan eller gå igenom en kreditkontroll. Medan kunder som vill ta ett lån kommer att kunna få sina medel på två till tre dagar.

Max Branzburg, Coinbases produktchef, uppgav att den nya lånefunktionen skulle ge kunderna ett alternativ varje gång de behöver kontanter men inte vill sälja sin krypto för tidigt.

Coinbase för att inkludera fler kryptotillgångar i låneprojektet

Krypto-utbytet sa att det för närvarande granskar fler kryptotillgångar som ska anges i låneskemat. I den närmaste framtiden. Medan Coinbase angav sina räntesatser noterade att den endast skulle ta ut en fast årlig ränta. Räntan skulle vara 8% med en maximal återbetalningsperiod på 12 månader.

Dessutom avslöjade det att det finns planer på att lägga till stöd för fler stater i USA. “Vi söker aktivt licenser i de utestående staterna i USA,” a talesman sa. Dessutom noterar att dess låga ränta också gör det möjligt att erbjuda tjänster i många amerikanska stater. Det skulle annars kräva ytterligare licensiering för att undvika skadliga utlåningssätt.

För närvarande finns produkten endast i 17 stater i USA. Nämligen: Alaska, Arkansas, Connecticut, Florida, Georgia, Illinois, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, North Carolina, Oregon, Texas, Virginia, Nebraska, Utah, Wisconsin och Wyoming.

Andra kryptorelaterade företag som vågar sig in i programmet för kryptolån

Nyligen har flera kryptoföretag också vågats in i den digitala valutan utlåningsutrymme. Även om BlockFi toppar för närvarande listan över kryptoföretag som erbjuder utlåningstjänster, börjar flera andra visa intresse.

Jack Dorsey Square’s Cash-app visade nyligen att det testar en utlåningsprodukt. Det kommer att erbjuda kunder kortfristiga lån, från cirka $ 2 till $ 20.

Dessutom cryptocurrency köp och utlåning företag Genesis har nyligen rapporterat om de högsta lånen någonsin sedan lanseringen. Enligt företaget har efterfrågan på lån ökat kraftigt i USA. Observera att antalet lån i amerikanska dollar har ökat. Och utgjorde 37% av företagets aktiva låneportfölj under fjärde kvartalet 2019.

Det är också värt att notera att Bitcoin och cryptocurrencies i allmänhet har vuxit de senaste veckorna. Speciellt till följd av organisationer som söker en global säkring. De DeFi utrymme som fungerar som ett attraktivt investeringsföretag för de flesta.

För mer nyheter om Coinbase, besök Altcoin Buzz Youtube Channel.

Source link