Med tanke på rättegången från United States Securities and Exchange Commission (SEC) mot Ripple Labs Inc., har den populära kryptovalutautbytet Coinbase meddelat sitt beslut att avbryta handeln med XRP på sin plattform. Dessutom har Ripple Labs och Brad Garlinghouse utfärdat svar på SEC-stämningen.

Coinbase, genom en tjänsteman blogginlägg, tillkännagav denna åtgärd och noterade att beslutet att avbryta Ripple Labs digitala valuta berodde på SEC: s krav att XRP är en säkerhet.

Enligt tillkännagivandet har vissa handelsaktiviteter för den digitala tillgången redan begränsats, medan full stopp kommer att starta tisdagen den 19 januari 2021 klockan 10:00 Pacific Standard Time.

Det nya börsbeslutet, som ursprungligen noterades på Coinbase i februari 2019, kommer att hindra människor från att handla XRP på kryptobörsen. Även om kunderna fortfarande kan sätta in och ta ut XRP från sina plånböcker.

Paul Grewal, chefsjurist på Coinbase, avslöjade vidare att börsen kommer att övervaka förfarandena för SEC: s rättegång mot Ripple. Han säger: “Vi kommer att fortsätta att övervaka juridisk utveckling relaterad till XRP och uppdatera våra kunder när mer information blir tillgänglig.”

Dessutom noterade Coinbase att det kommer att fortsätta utöka stödet för innehavare av XRP under det kommande SPARK airdrop. Börsen kommer också att fortsätta stödja XRP på Coinbase Custody och Coinbase Wallet.

Andra kryptobörser avbryter handel med XRP

Medan San Francisco-baserade Coinbase har meddelat sitt beslut att avbryta handeln med Ripple Labs digitala tillgång, är det också viktigt att notera att det inte är den enda kryptobörsen som avbryter handeln med den digitala valutan på sin plattform.

Luxemburgsbaserad kryptovalutaväxling Bitstämpel, med tanke på SEC: s anklagelser, har också meddelat sitt beslut att stoppa all handel med XRP för sina amerikanska kunder den 8 januari 2021.

Bitstamp uppgav dock att användare från andra länder inte påverkas av det nya beslutet. Börsen noterade att det kommer att fortsätta att övervaka utvecklingen mellan US SEC och Ripple Labs.

På samma sätt också den stora kryptovalutans handelsplattform OKCoin meddelat sitt beslut att avbryta XRP-handel och insättningar på sin plattform från 4 januari 2021.

Enligt det San Francisco-baserade kryptovalutautbytet är detta också ett resultat av SEC-stämningen mot Ripple och två av företagets chefer.

Börsen noterade dock att användare fortfarande kommer att kunna hålla och ta ut XRP från sina plånböcker. ”Du kan fortfarande ta ut $ XRP efter den 4 januari. Eller välj att behålla det på @OKCoin. Avstängning gäller endast handel och insättningar på $ XRP. Alla andra utbytesfunktioner kommer att fungera normalt twittrade.

Crypto.com, via en tjänsteman blogginlägg, avslöjade också att det kommer att avnotera och avbryta handeln med XRP på sin app i USA från 19 januari 2021 klockan 10:00 UTC.

Enligt börsen kommer amerikanska användare från 19 januari 2021 inte att kunna sätta in XRP i Crypto.com-appen. Återkallandet av XRP från kryptoplattformen kommer dock inte att stoppas.

Crypto.com noterade också att det kommer att fortsätta att stödja SPARK (FLR) token distribution, planerad att börja 2021.

Ripples reaktion

Samtidigt har moderbolaget bakom XRP reagerat på SEC: s rättegång påstående. Ripple säger att anklagelserna mot det är “en attack mot hela kryptoindustrin här i USA.”

Enligt Ripple har SEC: s åtgärder stört många oskyldiga XRP-detaljhandlare. För att inte tala om också negativt påverkar kryptobörser, marknadsförare och handlare.

”SEC har infört mer osäkerhet på marknaden och skadat aktivt samhället de ska skydda. Det är ingen överraskning att vissa marknadsaktörer reagerar konservativt som ett resultat, säger det.

Företaget noterade att det kommer att fortsätta att driva och stödja alla produkter och användare i USA och världen. Ripple uppgav också att de flesta av dess användare och handelsaktiviteter äger rum utanför USA.

“I åtta år har vi byggt produkter som hjälper hundratals kunder att lösa smärtpunkter kring globala betalningar – vi kommer att försvara vårt företag och ser fram emot att lösa saken i domstol för att äntligen få klarhet för den amerikanska kryptoindustrin”, noterade företaget .

Ripple Labs VD Brad Garlinghouse släppte en PM som han skickade ut till alla anställda i Ripple. I det diskuterar han flera skäl till varför XRP inte är en säkerhet, till exempel att priset på XRP inte är korrelerat med Ripples aktiviteter och att XRP inte är ett “investeringsavtal”. Han säger att påståenden från SEC är ologiska, och han fortsätter med att säga att SEC inte är intresserad av att främja teknisk innovation i kryptovalutautrymmet.

Garlinghouse säger att han, den andra chefen, och Ripple kommer att bekämpa denna rättegång. Han säger, ”Chris och jag hade möjlighet att bosätta oss separat. Vi kunde göra det, och allt skulle ligga bakom oss. Händer inte. Det är hur självsäkra Chris och jag är på att vi har rätt. Vi kommer att slåss aggressivt – och bevisa vårt fall – genom detta fall kommer vi att få tydliga vägregler för industrin här i USA. Vi är inte bara på rätt sida av lagen, men vi kommer att vara på rätt sida av historien . ”

XRP-pris

Sedan US SEC släppte sin rättegång mot Ripple den 22 december har XRP varit på en nedåtgående spiral. Vid tidpunkten för publiceringen har XRP minskat med nästan 60% och är handel till 0,202836 dollar, med ett börsvärde på 9,213,989,182 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 9,705,294,466 dollar. Den 22 december hade XRP handlats till 0,476943 USD.

För att hålla dig uppdaterad och ta reda på mer om SEC: s rättegång mot Ripple Labs, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link