Vilnius, Litauen, 26 oktober 2021,

Konstplattformen superhow.ART lanserar en speciell NFT-auktion. Under ett veckolångt evenemang kommer en äkta oljemålning, “Head with Legs”, av en av de största ryska surrealistiska konstnärerna, Oleg Tselkov, att auktioneras ut tillsammans med motsvarande NFT.

Tävling: Valar vs. Räkor

Under auktionen kommer superhow.ART att vara värd för en experimentell tävling mellan stora investerare och gemenskapen av entusiaster för att se vem som har mer makt i sina händer.

Arrangörerna presenterar två budsidor: valar och räkor. Alla bud som lagts av räkorna samlas i en pool, som kommer att konkurrera med valens bud. Om en val vinner får de själva målningen och motsvarande NFT tilldelas dem.

Om Shrimps vinner kommer den att delas upp i flera delar som motsvarar räkorbuden och tilldelas deras plånboksadresser. Målningen blir kvar i galleriet men blir delägd.

“Vi vill kontrollera om valar är starkare än samhället. Kanske kommer samhället att visa att små marknadsaktörer med gemensamma krafter kan vinna och bli delägare av denna vackra investeringstillgång”, förklarar Vytautas Kašėta, VD för superhow.ART.

Konstens framtid

NFT-marknaden blomstrar; skeptikerna ifrågasätter dock det faktiska ekonomiska och konstnärliga värdet av .jpg-bilder som påstås vara värda miljoner. Genom att lämna den nuvarande NFT-hypen åt sidan uppmuntrar projektet konstgemenskapen att investera i ett autentiskt, verkligt värdefullt konstverk och digital tillgång.

Eftersom blockchain-teknik snabbt antas, tror Kašėta och superhow.ART-teamet att detta är en viktig tid för gallerier och konstinvesterare att komma på toppen av tekniska framsteg för att föra nya idéer till samhället och skapa hybridlösningar som överbryggar det fysiska med digital.

“Att symbolisera konst innebär att du gör den tillgänglig för fler människor genom att implementera de partiella ägandekoncepten som används i superhow.ART. Allt detta har en enorm inverkan på konstinvesterare. De måste utvecklas tillsammans med marknaden och bli mer flexibla och liberala om de vill behålla sina positioner”, hävdar Kašėta.

Blockchain, i sin essens, stärker samhället och decentralisering. Det kan potentiellt förändra kraftdynamiken på den konsoliderade konstmarknaden och ge en ny nivå av transparens.

“Vi kommer alltid att behöva experter för bevis på äkthet, härkomst, värdering, men ny teknik kommer att hjälpa och automatisera processerna, ge mycket mer transparens, sociala relationer, social acceptans,” lugnade Kašėta.

Engagerad i innovation

SUPER HUR? är ett innovativt forsknings- och utvecklingsföretag som har åtagit sig att utnyttja kraften i blockchain för att främja samhället med nästa generations lösningar. Teamet tror starkt på att blockchain, i konvergens med andra nya teknologier, är ryggraden i nästan all framstående infrastruktur med enorm potential inom många domäner.

Att gå in i konstvärlden är nästa steg för företaget att förbättra antagandet av blockchain-teknik och definiera framtiden för NFT. Enligt teamet ska det handla om konst och kultur, inte hype eller bilder av låg kvalitet.

KontakterSource link