Folkrepubliken Kina (PRC), men inte ett fan av kryptovalutor, har visat stort intresse för sin underliggande teknik – blockchain.

I linje med detta har regeringen i en av Kinas större fastlandsstäder, Shanghai, investerat 5 miljoner dollar i Conflux. Conflux är ett Peking-baserat blockchain-startföretag. Finansieringen gör Conflux till den allra första offentliga blockchain-plattformen som stöds av den kinesiska regeringen. Blockchainföretaget har också listats som ett av de 57 bästa högteknologiska projekten av Shanghai-regeringen.

Intressant är att Conflux också är känt för sitt bidrag till andra tekniska områden som 5G och flygteknik, för att inte tala om flera andra tekniska områden. Finansieringen kommer att riktas mot att underlätta fördjupad forskning om Confluxs allmänhet blockchain. Fonden kommer också att hjälpa till med att skapa ett föreslaget supply chain-projekt i Conflux-nätverket.

Shanghai Blockchain Roadmap

Med ökande intresse för blockchain av den kinesiska regeringen har Shanghai-provinsen lagt fram en femårsplan. Planen innehåller en serie projekt (både sociala och ekonomiska) som syftar till att säkerställa helhetsutveckling i provinsen. Enligt rapporter är Conflux en viktig aspekt av Shanghai-regeringens senaste femårsplan.

På tal om tillkännagivandet påpekade Conflux medgrundare Fan Long att hans team var upphetsad av finansieringen från Shanghai-regeringen. Att lägga till att medan medlen var en välkommen utveckling, är det faktum att uppstarten fick regeringens stöd det som betyder mest.

Kinas avsky för kryptovaluta innebär att Conflux inte kommer att göra någon ICO- eller symbolförsäljning av någon form.

Kina, Blockchain och Cryptocurrency

Kryptovalutor är inte välkomna Kina. Landet, även om det är en stark anhängare av blockchain, har ännu inte utvidgat denna hållning till kryptovalutorummet (Kinas kommunistiska regering är inte ett fan av decentraliserad finansiering). Kina vill bli världens ledande blockchaininfrastrukturleverantör via sitt Blockchain Service Network (BSN). Plattformen, i augusti förra året, Lagt till sex olika offentliga blockkedjor till sitt Blockchain Service Network.

År 2017 klämde landet fast på alla former av ICO och handel med fiat-till-krypto i landet. I ett försök att ytterligare förhindra användning och antagande av kryptovalutor meddelade den planer på att lansera Digital Yuan (CBDC). Digital Yuan har för närvarande genomgått tre olika testfaser, med den senaste testning för närvarande pågående och involverar digital yuan till ett värde av 3 miljoner dollar. Intressant nog började en av de fyra största statliga bankerna i Kina testa sin digitala yuan på bankomater i Shenzhen.

Om Conflux

Conflux lanserades 2018 och har under sin existens samlat in totalt 35 miljoner dollar från toppinvesterare som Huobi Group, Rong360, Shunwei Capital och Sequoia China. Det har också ett team av förstklassiga utvecklare.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om det kinesiska blockchain- och kryptovalutautrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link