CPU för gruvdrift är ett av huvudämnena relaterade till kryptovaluta gruvdrift. Varför är CPU -gruvdrift viktigt? Eftersom det låter användare få exponering för kryptomarknaden utan att behöva köpa stor och dyr utrustning. Medan de flesta blockchain -nätverk numera kräver unik hårdvaruutrustning, var CPU -gruvdrift tidigare en mycket vanlig sak för de användare som var inblandade på kryptovalutamarknaden.

Så, vad är CPU -gruvlandskapet nuförtiden? Är CPU för gruvdrift en möjlig och verklig sak att utföra på Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH) nätverk? I nästa avsnitt kommer vi att diskutera hur CPU för gruvdrift fungerar, hur den har utvecklats över tiden och hur gruvmarknaden fungerar.

Vad är Cryptocurrency Mining?

Cryptocurrency mining är en av de viktigaste ekonomiska aktiviteterna på kryptovalutamarknaden. Gruvdrift är processen att skapa nya virtuella valutor genom att lösa kryptografiska problem. För att göra det är det nödvändigt att använda datorkraft. Således har processorer varit ett av de viktigaste sätten på vilka användare kunde bryta digitala valutor på marknaden.

Men inte alla kryptovalutanät kräver gruvdrift för att fungera. Bitcoin gör verkligen, Ethereum än så länge, och Litecoin, bland andra. Dessa är kända som Proof-of-Work (PoW) -nätverk, som kräver energi och ansträngning för att bearbeta transaktioner.

Proof-of-Stake (PoS) nätverk kräver inte gruvdrift för att bearbeta transaktioner. Cardano (ADA) är ett exempel på en PoS digital tillgång och ETH 2.0 förväntas släppas som ett PoS -nätverk.

Gruvarbetare använder i princip de transaktioner som är godkända av nätverket och lägger till dem i block. Varje nätverk har olika blockeringstider, Bitcoin har 10 minuters block och Litecoin 2,5 minuters block. Allt beror på kryptovalutan och blockchain -nätverket.

På grund av att gruvarbetare behandlar transaktioner, köper specialutrustning och hjälper nätverket att bli säkrare belönas de med virtuella valutor. Bitcoin -gruvarbetare belönas för närvarande med 6,25 BTC varje gång de löser ett block. Samtidigt får Litecoin -gruvarbetare 12,5 LTC per block.

Belöningarna för att bedriva gruvverksamhet är olika beroende på blockchain -nätverket. Dessutom finns det många andra saker som kan påverka din lönsamhet när du bryter virtuella valutor.

Några saker du också bör ta hänsyn till är bland annat den gruvanordning som du använder, blockchain -nätverkets svårigheter, priset på de elkällor du använder och många andra saker. Om du vill använda CPU för gruvdrift kan det vara lönsamt, men det skulle inte heller ge dig så många belöningar som att använda ASIC eller GPU -gruvutrustning.

Du bör också ta hänsyn till att de största gruvgårdarna kräver anställda och kontrakt med andra företag. Därmed skulle utgifterna bli mycket större för större investerare.

Vad är CPU Mining?

CPU för gruvdrift är en kryptovaluta -aktivitet där du kommer att kunna bryta virtuella valutor med din CPU. Detta var något mycket lönsamt i början av krypto -expansionen när Bitcoin (BTC) var värt mindre än en dollar. Dessa tider var mycket populära att bryta Bitcoin med bara en enkel CPU.

CPU för gruvdrift är bara en av de olika metoderna för att användare kan bryta digitala tillgångar. Numera, med tillväxten av blockchain -nätverk, är det nästan omöjligt att bryta kryptokurvor med en CPU. Således blev CPU för gruvdrift en sak som bara kan göras i små och nästan okända virtuella valutor på kryptovalutamarknaden.

I början, när Bitcoin bara var en enkel digital valuta som används av kryptografer, var CPU -gruvdrift mycket populär. Människor kunde få 50 BTC bara genom att använda kranar och tillhandahålla sin gruvkraft (via CPU). Detta var möjligt tack vare det faktum att CPU -gruvdrift gav tillräckligt med hash för att bearbeta de transaktioner som för närvarande hanterades av Bitcoin -nätverket (få transaktioner).

Intel CPU -gruvdrift
Intel är ett av företagen som skapar CPU för gruvdrift

När Bitcoin började expandera blev CPU för gruvdrift något av det förflutna. Användare insåg att det var snabbare och enklare att bryta Bitcoin med GPU -enheter snarare än CPU -enheter. Således blev hela Bitcoin -gruvindustrin mer specialiserad och Bitcoin -nätverket säkrare. Nu var det möjligt att ombord ett större antal användare utan risk för att uppleva en dubbelutgift.

Ju större hash -hastighet för nätverket, desto säkrare blir det. Numera är Bitcoin det säkraste blockchain -nätverket i världen. Detta förväntas fortsätta på detta sätt eftersom Ethereum nu går mot en PoS -konsensusalgoritm.

Återigen, med expansionen av Bitcoin, var det nödvändigt att skapa en specialiserad enhet som skulle kunna producera mer hash och på ett mer effektivt sätt. Det är därför ASIC -gruvarbetare skapades. ASIC -gruvarbetare är mycket kraftfullare än CPU för gruv- eller GPU -enheter.

Ändå är dessa enheter också mycket dyrare och svårare att köra än CPU för gruvdrift. Till exempel behöver ASIC -gruvarbetare mycket energi, de är bullriga och de kräver också rätt temperatur för att fungera. Således blir det något mindre bekvämt för små investerare.

CPU Mining Lönsamhet

Så, var är CPU för gruvdrift lönsamhet nuförtiden? Vi måste veta att det finns få kryptovaluta -nätverk som låter dig gruva med din CPU, men ingen av dem förväntas erbjuda dig den avkastning du förväntar dig.

Om du planerar att bryta Bitcoin i det nuvarande landskapet med en CPU kan du sluta bränna den och inte kunna tjäna ens 0,0001 BTC. Det bästa du kan göra om du vill bryta kryptovalutor är att köpa rätt utrustning och hårdvara.

CPU -gruvdriftens lönsamhet var mycket hög när Bitcoin lanserades på marknaden. Då 2009, 2010 och till och med 2011 var det fortfarande lönsamt att bryta Bitcoin med en enkel CPU. Numera är det definitivt en omöjlig sak att göra som kan skada din CPU istället för att ge dig någon form av fördel.

Kryptovalutor, Altcoins och några insatsmynt tokenisering

Många anser att det kan vara bättre att köpa Bitcoin istället för att börja använda en CPU för gruvdrift. Detta beror på att det kan vara mycket dyrare att bearbeta haschkraften nätverket behöver med en CPU än de faktiska belöningarna du kommer att få genom att göra det.

En annan sak som är värd att nämna är att investerare som vill börja bryta Bitcoin bör spendera stora summor pengar på ASIC -hårdvara och de nödvändiga installationerna för att hela gruvprocessen ska kunna äga rum.

Detta är en mycket konkurrenskraftig bransch som kräver att investerare sänker sina kostnader till ett minimum och också ligger i framkant på marknaden med de nyaste och mest kraftfulla enheterna som finns. Annars riskerar de att inte bli lönsamma och förlora sin initiala investering.

Vi har sett många gånger hur ASIC -gruvarbetare har sålts ut till andrahandsmarknaden för mycket låga priser. Således är det definitivt viktigt att skapa en bra affärsplan och undvika CPU för gruvdrift.

Bästa CPU för gruvdrift

Det finns olika processorer tillgängliga på marknaden som låter användare gruva andra typer av digitala valutor som Bytecoin eller till och med ZCash (ZEC). Men detta är inte fallet för Bitcoin eller Ethereum. Vi har redan förklarat att investerare skulle behöva investera stora summor pengar om de vill starta Bitcoin -gruvdrift.

Det är också värt att ta hänsyn till att gruvindustrin är starkt beroende av internationella marknader. Om mikrobehandlingschips är efterfrågade, vänta tålmodigt på att producenterna ska påskynda sin produktion. Dessutom kommer du också att se prisfluktuationer eftersom gruvarbetare tenderar att sälja sina GPU: er så snart kryptovalutamarknaden faller.

Således är detta inte bara en mycket cyklisk industri, utan det är också en mycket svår industri att hantera, eftersom du hittar mycket höga priser för GPU: er eller CPU: er som var billigare för bara några veckor sedan och på några dagar höjde de sig i pris.

Trots det är det möjligt att köpa och använda olika processorer för gruvdrift, inklusive AMD Ryzen Thread Ripper 3970X, AMD Ryzen 9 3950X, en Intel Pentium Gold G-6400 och AMD Ryzen 5, 3600X. Det finns många andra CPU -gruvarbetare på marknaden, men du bör göra en analys av vilken som är den bästa av dem att gruva.

Den mest kraftfulla kommer att ge dig bättre resultat, men de kanske inte är en energieffektiv lösning. Du bör hitta något som låter dig tjäna och gruva virtuella valutor utan att förstöra din CPU och som skulle ge dig några fördelar på lång sikt.

Som vi redan har nämnt, om du på allvar vill börja bryta virtuella valutor, bör du definitivt söka efter ASIC -gruvarbetare och få tillgång till Bitcoin -nätverket. Om du har en lägre budget kan GPU -gruvdrift vara en bra lösning om du till exempel vill gruva Ethereum.

Varför är GPU bättre än CPU för Bitcoin Mining?

Det finns många anledningar till att GPU -gruvdrift är bättre än CPU för gruvdrift. Det första vi måste ta hänsyn till är att de är mer energieffektiva. I grund och botten, om du bryr dig om energi, bör du fokusera på GPU: er snarare än CPU: er. Således skulle det vara ett bra alternativ om du vill börja bryta virtuella valutor.

När du deltar i ett blockchain -nätverk genom gruvdrift vill du inte betala för mycket för hashkraften som du erbjuder nätverket. Detta är något du kan göra genom att göra din verksamhet mer effektiv.

GPU: er är också effektiva eftersom de inte behöver spendera stora summor pengar som andra typer av gruvarbetare som ASIC. Således kan GPU: er vara mycket användbara om du vill vara en liten gruvarbetare med en andel på kryptovalutamarknaden utan att behöva spendera stora mängder pengar men med god haschkraft från GPU: er.

bitcoin krypto fusionerade gruvdrift GPU gruvrigg

Det blir mycket mer lönsamt att använda en GPU -gruvrigg än en CPU -gruvstruktur. Detta beror på att det nu bara är möjligt att bryta några digitala valutor med hjälp av processorer snarare än GPU: er. Ju större blockchain -nätverket är, desto större är gruvkraften som krävs för att bearbeta transaktioner och belönas med nätverkets valuta.

Slutligen, om du vill bryta Bitcoin, kan du kämpa för att göra det med processorer och GPU: er. Således skulle det enda hållbara sättet att bryta Bitcoin vara att använda specialiserad gruvhårdvara snarare än andra alternativ. Om du är seriös om att bryta Bitcoin, så är det här rätt väg att gå.

CPU Mining Calculator

Om vi ​​nu talar om CPU -miniräknare, bör vi analysera de alternativ som finns på internet. En CPU -gruvkalkylator skulle låta dig förstå om det är lönsamt eller inte att bryta virtuella valutor med en CPU.

CPU för gruvdrift är inte det första alternativet för gruvsexperter, men om du vill börja gruva med en CPU, bör du definitivt analysera möjliga belöningar med en CPU -gruvkalkylator.

Dessa webbplatser kommer att begära information om din hashkraft (den CPU du har), enhetens energiförbrukning och priset på den el du använder. På detta sätt skulle CPU -gruvkalkylatorn låta dig veta om du kommer att vara lönsam och hur mycket du förväntas tjäna om du börjar använda en CPU för gruvdrift.

Du kommer att inse att de intäkter som föreslagits av CPU -gruvdrift är ganska små och kanske inte ens räcker för att täcka förlusterna. I värsta fall kan din CPU sluta fungera eftersom den kan användas mycket.

Slutord på CPU Mining

CPU för gruvdrift har varit mycket populärt de senaste åren, men mestadels när Bitcoin och kryptovalutor precis började växa. Numera är det kanske bara möjligt att utföra lönsamma gruvaktiviteter om vi använder GPU: er eller ASIC -gruvarbetare. Detta beror på att nätverkskraven har överträffat den effekt som en enkel CPU kan generera.

Du kan kolla en online CPU -gruvkalkylator om du vill veta vilken lönsamhet det är att bryta digitala valutor med din CPU -maskin. Det är mycket möjligt att du kanske inte kan tjäna någonting med CPU -gruvdrift. Om du vill bli en riktig gruvarbetare bör du investera i GPU: er eller ASIC -gruvarbetare och börja skydda några av de största nätverken på kryptovalutamarknaden.Source link