Det framstående kryptofintech-företaget Crypto.com har avslöjat planer på att utfärda sina betalkort i Australien.

Crypto.com erhöll nyligen en australisk Financial Service License (AFSL). Denna licens möjliggjordes av förvärvet av The Card Group Pty Ltd. Card Group är både ett framstående och reglerat företag i Australien. Detta förvärv är en enorm milstolpe för Crypto.com. Enligt tjänstemannen meddelandevillkoren för förvärvet ännu inte släppts till allmänheten.

Crypto.com och regler

Crypto.com är känt för sitt uppmärksamhet på reglering, oavsett geografiskt läge och jurisdiktioner. Det är också känt för sina flera “första” i världen av fintech- och kryptovalutaregler. Företaget blev nyligen den första kryptoplattformen till erhålla en ”Adaptive (Tier 4)” rating av NIST Cybersecurity and Privacy Frameworks.

Det australiska finansiella ekosystemet

Crypto-fintech-plattformen har som mål att underlätta ekonomisk frihet över hela världen. Att erhålla en australisk Financial Service License (AFSL) är ett steg i rätt riktning för att göra denna vision till verklighet. Med AFSL avslöjade kryptofintech-företaget att planer pågår för att introducera sitt kort på den australiska marknaden.

Kryptofintech-företaget kommer också att ha möjlighet att interagera direkt med potentiella kortanvändare och kunder i Australien. Crypto.com kommer att arbeta nära med lokala myndigheter och redan befintliga system i det australiska finansiella ekosystemet. Detta gör det möjligt för den att hitta väntande frågor inom finanssektorn och arbeta för att föreslå en lösning på sådana frågor. Att arbeta med lokala system kommer också att göra det möjligt att vara innovativt. Produkter som designats och skapats kommer att vara både relevanta och även anpassade till det australiensiska ekonomiska ekosystemet.

På tal om tillkännagivandet påpekade Kris Marszalek, grundare och VD för Crypto.com, att säkra en AFSL var en anmärkningsvärd prestation. Han upprepade också det faktum att det skulle underlätta direkt interaktion med kunder i Australien. Marszalek bekräftade vidare kryptofintechs orubbliga engagemang för global antagande av krypto. Han tillade att att strikt följa befintliga regleringsstrukturer är en viktig del för att underlätta global kryptoöverföring.

Om Crypto.com

Crypto.com grundades 2016 och är välkänt för sin tro på att ge människor över hela världen ensam autonomi över sina medel. Kryptofintech-plattformen har för närvarande också över 5 miljoner användare på sin plattform som tillhandahåller sina tjänster via dess Crypto Visa-kort, Crypto.com-app, utbyte och DeFi-plånbok.

Företaget är känt för sin strikta regelefterlevnad och är också det första kryptoföretaget som någonsin erhållit ISO / IEC 27701: 2019, CCSS Level 3, ISO27001: 2013 och PCI: DSS 3.2.1, Level 1 compliance-certifikat.

CRO-pris

I skrivande stund var CRO det handel till 0,063715 dollar, med ett börsvärde på 1 402 885 069 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 44 006 546 dollar.

Ta reda på mer om kryptofintech-plattformen på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link