Singapore, Singapore, 26 januari 2022, Chainwire

Den plötsliga födelsen av HeritageDAO,$HDAO, var kryptoindustrins svar på det olyckliga Nyheter att två (2) National Treasures i Sydkorea kommer ut på en auktion som ett desperat mått på ett konstmuseum för att överleva denna pandemi. En praxis som är mycket kontroversiell var som helst i världen, detta är första gången och potentiellt enda gången i Sydkorea för att se nationella skatter ute på en auktion.

National Treasure #72: 계미명금동일광삼존불입상: Stående Buddha-triad i förgylld brons med inskriptionen “Gyemi Year”

National Treasure #72 (계미명금동일광삼존불입상: Stående Buddha-triad i förgylld brons med inskription av “Gyemi Year”) och #73 (금동삼존 불감 från Gilt-bronze, Buddha-konst 5 och Buddha-6s konstverk från Budd-6) från Triad-brons 5 år. 1000-talet respektive. HeritageDAO strävar efter att köpa dessa National Treasures och låta säljaren förvara originalen i Korea medan $HDAO (1) fraktionerar och säljer 49 % av ägandet i form av Non-Fungible-Tokens och (2) behåller 51 % till $HDAO.

National Treasure #73: 금동삼존불감 – Portable Shrine of Gilt-bronze Buddha Triad

$HDAO som en kollektiv helhet är att skydda, samla, dela och njuta av essensen av kulturarvet, som täcker både monetära och icke-monetära aspekter i alla åldrar över hela världen. I samarbete med Crayon.Finance, ett företag med stöd av Animoca Brands and Brinc, initierades $HDAO av en anonym expert inom områdena antik och modern konst över en kopp te på en söndagseftermiddag (Länk) bara 4 dagar innan K-Auktion äger rum för nationalklenoderna. Community-medlemmar började donera till statskassan den 26 januari och höjningen avser att fortsätta in i början av februari för att antingen vinna auktionen direkt eller vinna tillbaka skatterna från vinnaren av auktionen.

Nationella skatter är svåra att sälja på grund av de rapporteringsplikter som följer av köparen från regeringen för att hålla skatternas skick mint. Ofta är det olagligt att exportera nationella skatter ut ur landet som i fallet med Sydkorea. Med begränsningar anser $HDAO att dessa nationella skatter är kraftigt undervärderade med ett begränsat antal transaktioner som gjorts tidigare. Värdeöverföring är dock gränslös när ägandet väl har präglats i form av icke-fungibla tokens och delat ägande tillåter fler detaljhandlare att engagera sig i köp och försäljning av skatter.

Forntida och modern konstindustri är det idealiska målet för DAO-styrning, eftersom överföring av värde inte är begränsad till platsen för den ursprungliga tillgången när NFT har präglats över äganderätt och/eller immateriell egendom. DAO-styrningsstrukturen innebär att $HDAO är unikt positionerad som en partner för museer över hela världen för att utnyttja potentialen hos krypto- och NFT-utrymme. Med de flesta museer som endast har en mycket begränsad förståelse för hur blockchain fungerar, ger $HDAO en ny möjlighet för dessa organisationer att snabbt få tillgång till kryptoutrymmet och dess publik samt dra nytta av global likviditet.

“Med icke-fungibla-tokens som låser upp en ny dimension av möjligheter till att tillgångar som National Treasures och DAOs konsekvent växer och engagerar samhällena kring tillgångarna av intresse, kan framtiden för konstindustrin, både antik och modern, mycket väl vara drivs av NFTs och drivs av DAOs”, sa Leon från Crayon.Finance.

Om HeritageDAO
HeritageDAO som en kollektiv helhet är att skydda, samla, dela och njuta av essensen av kulturarvet, som täcker både monetära och icke-monetära aspekter i alla åldrar över hela världen via kraften av blockchain och Non-Fungible-Tokens.

Kontakter

CSOSource link