Börjar det nya året med en anmärkningsvärd bedrift har priset på världens främsta digitala valuta, Bitcoin, nyligen samlats över 34 000 dollar för första gången någonsin. Den senaste prisuppgången satte kryptoutrymmet i frenesi med experter, handlare och investerare som spekulerade i nästa fas för toppkrypto.

Bitcoin-priset träffade så högt som $ 34.684,90 på söndagen, vilket steg otroligt från dess tidigare tröskel. I början av september 2020 handlades den digitala tillgången till cirka 10 000 dollar, men myntet har nyligen sett flera nya rekordhöga toppar.

Flera experter och kryptoentusiaster har tillskrivit det imponerande tillväxt av Bitcoin och flera andra digitala valutor till det växande antagandet av globala finansinstitut. Några av de anmärkningsvärda institutionella investerarna som har flyttat in i kryptorummet inkluderar Massachusetts Mutual Life Insurance Co., som investerade 100 miljoner dollar i krypto, och MicroStrategy, som nyligen lagt till 400 miljoner dollar i Bitcoin till sin portfölj. Också, PayPal avslöjade nyligen att dess användare nu kan köpa, hålla och sälja digital valuta direkt från sina PayPal-konton.

Vissa har uttryckt åsikten att nya regler att sättas på plats hjälper till att driva mainstream-antagandet av kryptovalutor. Den nuvarande prisuppgången på kryptomarknaden har definitivt fångat institutionella investerares intresse. För närvarande är marknadsvärde för Bitcoin på över 631 miljarder dollar.

Crypto Spaces reaktion på Bitcoins tillväxt

I allmänhet är hela kryptoutrymmet upphetsat över den imponerande tillväxten av toppkrypto. Amerikanska multinationella investeringsbanken JP Morgan, enligt a Rapportera, har noterat att toppkrypto kommer att fortsätta växa och så småningom slå $ 146 000.

Enligt JPMorgan har Bitcoin potential att nå $ 146 000 på lång sikt. Detta beror på att BTC konkurrerar med guld som tillgångsklass.

Anthony Pompliano, i sin reaktion, twittrade om hur institutionella investerare klättrar för att komma in i BTC. Han avslöjade vidare att på grund av den ökande efterfrågan på toppkrypto kommer valutan att fortsätta växa.

”Det finns bara inte tillräckligt med Bitcoin tillgängligt för alla institutioner som vill äga några nu. Priset måste fortsätta att röra sig uppåt för att rymma alla, sade han.

På samma sätt beskrev före detta Donald Trumps kommunikationsdirektör Anthony Scaramucci via sitt officiella Twitter-konto toppkrypto som en bättre version av guld.

”Bitcoin är en bättre version av guld, en alternativ värdebutik i en era av historisk fiat-penningmängdstillväxt och valutaförlust. Det institutionella kapitalet kommer ”, säger han twittrade.

Blockstreams CSO och Pixelmatic VD, Samson Mow, uttryckte också sin spänning med den digitala tillgångstillväxten via sitt Twitter-konto. Han förutspådde vidare att den bästa krypto var på väg för nästa tröskel på $ 100.000.

“2021 kommer vi att se #Bitcoin göra otroliga vinster när fler och fler institutionella spelare hoppar in. Vi kommer dock också se en tidvattenvåg av shitcoinery tvätta över detaljhandelsmarknaden när bedragare försöker åka på Bitcoins aura att berika sig själva, ”han noterade.

Bröderna Winklevoss också twittrade deras spänning om den växande digitala valutan.

Bitcoin nu 9: e största tillgången efter marknadsvärde

I en liknande utveckling är Bitcoin nu den nionde största tillgången efter marknadsvärde, enligt Tillgångsdash. En ganska anmärkningsvärd bedrift för något som bara är 12 år gammalt.

Bitcoin
Källa: Assetdash

Bitcoin har nu överträffat multinationella företag som Visa (475 miljarder dollar), JP Morgan Chase & Co (380 miljarder dollar), MasterCard (343 miljarder dollar), PayPal (274 miljarder dollar), Disney (323 miljarder dollar) och Netflix (230 miljarder dollar).

Bitcoin-pris

Vid tidpunkten för publicering, Bitcoin pris var 33 968,09 dollar, med ett börsvärde på 631 528 988 673 dollar och en 24-timmars handelsvolym på 67 464 573 993 dollar.

Ta reda på mer intressanta fakta om BTC på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link