Arbitragerobotar i kryptovaluta har expanderat de senaste månaderna och det blev mycket populärt bland handlare. Den främsta orsaken bakom den är relaterad till den ökade volatiliteten på kryptomarknaden.

Det har funnits flera digitala tillgångar som flyttade från pennor till miljarder dollar i marknadsvärdering medan andra mynt förblev relativt stabila. Det finns dock vissa plattformar som tar lite tid att justera sina priser (på grund av utbud och efterfrågan). Detta ger ett utmärkt tillfälle att utföra arbitragehandel.

Vad är Cryptocurrency Arbitrage?

Arbitrage med kryptovaluta är en av de viktigaste aktiviteterna som kan genomföras av en näringsidkare på marknaden. För att söka efter arbitragemöjligheter letar en näringsidkare ständigt efter prisskillnader mellan kryptovalutabörser.

På detta sätt, med hjälp av a kryptovaluta arbitrage bot – och ibland manuellt – är det möjligt att göra vinster genom att köpa en digital tillgång i en börs (där den virtuella valutan handlas till ett lägre pris) och sälja den i en annan börs (till ett högre pris).

Skillnaden mellan inköpspriset och försäljningspriset är den vinst som görs av näringsidkaren. Det finns dock några saker vi måste ta hänsyn till innan vi börjar göra kryptovaluta-arbitrage.

Det första vi bör överväga är relaterat till det faktum att arbitraging på kryptomarknaden inte kan vara lönsamt om volatiliteten är mycket hög. Om priset på en tillgång varierar under den tid du gör överföringen från en börs till en annan kan vinsten minskas till noll eller så småningom förlora.

Avgifter är det andra vi bör ta hänsyn till. Ju större avgifter för att ta ut medel från en börs desto mindre lönsam skulle vår handel vara. Du kommer också ihåg det Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH) överföringar har också avgifter. Ju större trängsel i nätverket, desto högre avgifter kommer du att betala för att hantera transaktionen.

Cryptocurrency Arbitrage Bots Explained

Även om hela arbitragestrategin kan bearbetas manuellt är det mycket bättre och effektivt att använda en arbitrage trading bot. Arbitrage trading bot minskar behovet av att använda och implementera dessa strategier manuellt.

Med en handelsbot kan vi automatiskt söka efter olika börser och jämföra priset på en tillgång. På detta sätt behöver vi inte söka efter det manuellt på olika plattformar. Således hjälper en kryptovalutahandelbot oss med visualisering av priser över olika börser.

Samtidigt skulle handelsboten, beroende på vilken vi använder, behandla hela överföringen utan vårt ingripande. Det betyder att det kan ta bara några minuter att göra hela arbitragehandeln.

I stället för att köpa myntet, genomföra uttaget, sälja mynten igen och tjäna pengar kan användaren lätt lita på en kryptovaluta arbitrage bot. Några av kryptovalutarbitrage-bots genomför transaktionerna genom att hålla antalet medel på båda börserna lika.

Slutsats

Således gör en kryptovalutarbitrage-bot det mycket lättare och snabbare för en investerare att handla på kryptovalutamarknaden. Med bara några få enkla steg skulle bot bearbeta de flesta transaktionerna och hålla ordning på din portfölj.

I stället för att förlita sig på manuella verktyg gör kryptovalutarbitrage-bots det snabbt och smidigt för investerare att upptäcka arbitragemöjligheter regelbundet.Source link