Dan Morehead, VD och grundare av Pantera Capital, skrev i ett brev till investerare att Bitcoin (BTC) – världens största cryptocurrency – kunde nå 500 000 dollar i augusti 2021. Detta är en av de högsta prisprognoserna för Bitcoin.

Bitcoin kan öka till över $ 500 000

Bitcoin har väckt uppmärksamheten hos ett stort antal investerare under de senaste åren. Många institutioner ägnar också stor uppmärksamhet åt Bitcoin och andra virtuella valutor. De halveringshändelse som kommer att äga rum den 12 maj är också ett viktigt ögonblick för Bitcoin och hela kryptoutrymmet.

I brevet skrev Mr. Morehead till investerare att halveringshändelsen säkert kan påverka priset på Bitcoin. Faktum är att den nya emissionen av BTC kommer att minskas från 12,5 BTC till 6,25 BTC per block. Vidare nämnde han att om det nya utbudet av Bitcoin minskas till hälften bör priset stiga om alla andra variabler förblir oförändrade.

Mer om halveringshändelsen och effekten över priset uttalade Morehead:

”Bitcoin har historiskt sett bottnat 459 dagar före halveringen, klättrat som leder in i den och sedan exploderat till uppsidan efteråt. Efter halveringen har i genomsnitt varit 446 dagar – från halveringen till toppen av den tjurcykeln. I denna cykel genomförde marknaden faktiskt 514 dagar före halveringen. ”

Dessutom fortsatte han att säga att om Bitcoin toppar i augusti, upprepade historien om tidigare halveringshändelser, det högsta priset för BTC kan så småningom vara 533 431 dollar. Morehead har också nämnt att detta pris är enormt och att det finns mer än 50-50 chans att Bitcoin går högre.

Trots den nuvarande volatiliteten på marknaden registrerade Bitcoin över 16% vinster sedan början av året. Detta är verkligen mer än guld, lager och fastigheter. Det är värt att nämna att Coronavirus-krisen har påverkat priset på den största cryptocurrency som föll i februari till 3 800 $ under en kort tid.

Vid skrivandet av denna artikel handlas Bitcoin över 9 000 $ och det har ett börsvärde på 165,68 miljarder dollar. Andra virtuella valutor fungerar också med vinster under det senaste dygnet Ethereum (ETH), XRP och litecoin (LTC). Om BTC vill flytta över $ 500 000 måste det uppleva en tillväxt på 5 400% på bara 15 månader.

Source link