Chainlink och IOV Labs har nu samarbetat för att föra decentraliserade orakler till RSK-ekosystemet. Detta kommer att ha en mycket positiv inverkan på RSK: s Bitcoin-baserade smarta kontrakt som kräver högkvalitativ information från omvärlden för att utlösas.

RIF Gateways leder vägen för att integrera Chainlink’s Oracles

Teamet bakom RIF Gateways arbetar för närvarande för att integrera det decentraliserade protokollet för Chainlink-orakler utan att behöva förlita sig på något annat blockchain-nätverk. Utvecklare kan börja testa den här funktionen på testnätet och de kan förvänta sig att den slutliga versionen kommer att släppas under de närmaste veckorna.

Blockchain-nätverk är mycket beroende av blockchain-orakel för att de ska kunna utföra sina smarta kontrakt ordentligt. Chainlink har redan visat sig vara ett av de mest effektiva orakelnäten och används för närvarande av några av de största företagen i världen. All information från oraklerna kommer att ske i nästan realtid och den kommer att vara mycket exakt.

Julian Rodriguez, chefen för RIF Gateways nämnde om både Chainlink och RSK:

”Chainlink är lika synligt med orakler som RSK är med Bitcoin smarta kontrakt. Genom att kombinera de två kan utvecklare dra nytta av ett smart kontraktsnätverk som är förankrat i den starkaste Proof of Work-blockchain och ansluten till den bästa decentraliserade orakellösningen på marknaden. ”

RIF vill erbjuda utvecklare en lättanvänd plattform för att få tillgång till oracle- och datatjänster som förbinder blockchain-tekniken med den externa världen. Detta partnerskap kommer att göra RSK: s Bitcoin-smarta kontrakt mycket mer kapabla och avancerade.

Vad är Blockchain Oracles?

Blockchain-orakel är tjänster som gör det möjligt för blockchain-nätverk att ta emot korrekta och värdefulla data från den externa världen. Detta skulle ha en positiv effekt på smarta kontrakt som körs ovanpå dessa plattformar.

Smarta kontrakt möjliggör säkra och verifierade transaktioner via kedjan. När vissa villkor är uppfyllda genomförs transaktionen enligt villkoren skrivna i det smarta kontraktet. Dessa blockchain-orakel kommer att vara mycket användbara för att förbättra prestandan och noggrannheten för vissa kontrakt som körs på distribuerade huvudnätverk.

Några exempel på data som oraklar kan hitta är bland annat hastighetskamerabilder, temperatur från termometrar, handelsvolym, blockchain-transaktioner från andra nätverk och priset på specifika digitala tillgångar.

Chainlink har expanderat som ett kryptovalutanätverk som tillhandahåller oracle-lösningar till företag som Google, Oracle och till och med SWIFT. Detta visar att tjänsterna Chainlink har utvecklat är mycket användbara även för traditionella företag som inte är inblandade i blockchain-marknaden.

Med detta nya partnerskap, RSK-utvecklare kommer att ha möjlighet att ha oberoende, säkerhetsgranskade nad Sybil-resistenta nodoperatörer. Detta skulle göra det möjligt för dem att skapa sina anpassade orakelnätverk. Utöver det kommer Chainlink att ge användarna värdefull information från premium-API: er som kräver att utvecklare har tillgång till dem.

RSK och RIF

Genom att erbjuda utvecklare tillgång till smarta kontrakt ovanpå Bitcoin-nätverket hjälper RSK hela ekosystemet att bygga nästa generation av decentraliserade applikationer med hjälp av en Bitcoin-sidokedja.

Användare kan arbeta med en Ethereum-kompatibel EVM för att ha en liknande upplevelse som Ethereum-nätverket men att all information och utveckling sker på toppen av Bitcoin blockchain. Bitcoin och Ethereum är de två största blockchain-nätverken i världen när det gäller marknadsvärdering med en sammanlagd kapitalisering på 257,5 miljarder dollar.

Ett av de viktigaste användningsfallet för denna nya integration kan relateras till att lägga till nya prisflöden för att driva DeFi-appar som körs ovanpå RSK.

Slutsats

Chainlink och RSK visar hela kryptosamhället det är dags att ge ett steg framåt och fortsätta med den exakta distributionen av kraftfulla smarta kontrakt i Bitcoins nätverk med den enkelhet som en Ethereum-kompatibel EVM kan erbjuda.

Source link