Decentraliserad finansiering har utan tvekan varit drivkraften för kryptomarknadsmomentet 2020 eftersom embryonindustrin själv gör flera milstolpar.

I en “megatråd” på krypto sociala media, Messari-grundaren Ryan Selkis har lyft fram ett antal milstolpar som DeFi-sektorn har gjort hittills i år.

En av de mest betydelsefulla är tillväxten femton gånger i termer av det totala värdet låst.

Enligt Defipulse.com, TVL-siffran, som ofta används som en indikator på branschens hälsa och prestanda, är nära sin rekordhöga nivå på 14,6 miljarder dollar idag. Den ATH kom den 6 december då den toppade 15 miljarder dollar för första gången någonsin, vilket markerade en vinst på 2100% sedan början av året.

Ett antal branschobservatörer har ifrågasatt användningen och noggrannheten av TVL eftersom det finns mycket utrymme för duplicering med olika likviditetspooler som delar tillgångar och det stora antalet inslagna tillgångar som alla ingår i räkningen.

DeFi-berättelser för 2020

Selkis kommenterade det Ethereum är avvecklingslagret för DeFi, sektorn i sig är svaret på regulatoriska nedbrytningar på krypto, och stablecoins har blivit reservvalutor.

Ethereum har varit så populärt att de genomsnittliga transaktionsavgifterna i nätverket ökade till rekordhöga nivåer i september, vilket ledde till att flera konkurrerande blockkedjor, eller “Ethereum killers”, drevs ut.

Ingen har lyckats utföra denna uppgift ännu eftersom de saknar utvecklarinfrastrukturen och användarbasen som Ethereum har. Han kommenterade också Vitalik Buterins inflytande, som har varit mycket positivt för ekosystemet och uppgav;

“Ethereum-konkurrenter måste konkurrera inte bara med nätverkseffekter utan en imponerande öppen kultur som börjar med skaparen.”

Kommenterar DeFi-protokoll, nämnde forskaren Maker, som har lyckats överleva en massiv säkerhetskrasch under “Black Thursday” -händelsen i mitten av mars. Uniswap har också varit en pionjär i branschen i år och har blivit den största decentraliserade börsen genom säkerhetslås, som översteg 3 miljarder dollar under höjden av UNI: s avkastningsjordbruk i år.

Food Farming Frenzy

Compound Finance var hjärnan i vad Selkis beskriver som årets viktigaste innovation – avkastningsodling. Möjligheten att tjäna styrelsemedlemmar genom att deponera likviditet skapade ett livsmedelsjordbruk och grevinnan klonade protokoll och gafflade smarta kontrakt.

Detta katalyserade i sin tur skapandet av innovativa intjänningsincitament, strategier och smarta valv som de som tillhandahålls av Yearn and Curve.

Ökningen i DEX-volymer, DeFi-tokenpriseroch efterfrågan på stablecoin har också varit ett tecken på hur DeFi har dominerat kryptovärlden i år och kommer sannolikt att fortsätta göra det under 2021 och därefter.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link