Vi satte oss ner med Evan Luthra, serieinnovatör och ängelinvesterare för att lära sig om sitt arbete som investerare i digitala tillgångar. Hans arbete i Blockchain-området handlar främst om att arbeta med och investera i aktier i ledande företag som Ripple, Hashgraph, HYGH.tech och tokens från dussintals fler blockchainföretag. Han har ansetts vara en Blockchain-expert och pionjär av världsledande organisationer och publikationer.

Förutom krypto-, DeFi- och blockchain-investeringar tror Evan på att använda teknik för att störa befintliga industrier och har företag i en mängd olika branscher från FoodTech, FinTech, Marijuana, Resor, Nattliv, Mat och dryck, Livsstil, Socialt, AI, Augmented, Virtual , Mixed Reality, Entertainment, Mode och mer.

Altcoin Buzz: Evan, hur började du först investera i krypto?

Evan Luthra: För att verkligen förstå hur jag började i krypto måste du gå lite tillbaka. Tillbaka till min resa till teknik.

Jag gick in i tech ganska tidigt.

Jag var 12 år och hade en blogg där jag skrev om trendteknologier. Bloggen hade en kvart miljon läsare och var den mest lästa bloggen på Lingus bloggplattform Pulse. Apple meddelade att de skulle komma ut med en appbutik och jag bestämde mig för att jag skulle ha en app för min blogg.

Jag var en av de första 100 killarna som skapade appar för App Store. Jag byggde den första appen för Delhi Metro, Dubai Metro och till och med ICC Cricket World Cup 2011. Appen hade miljoner nedladdningar och var den främsta appen i flera länder runt om i världen. Och runt den tiden var jag lite i San Francisco. Jag gick inte på universitetet, så jag bodde bara i Kalifornien, Silicon Valley. Sedan stötte jag på intressanta tekniker som blockchain.

Jag kom in i blockchain först, faktiskt på grund av min vän. Vi försökte tjäna lite gratis pengar och Coinbase körde en kampanj som sa, hänvisa vänner och vinna $ 5 så vi fick i princip alla våra vänner att registrera sig och vi fick fem dollar på Coinbase och Bitcoin. Det är faktiskt värt $ 350 idag, bara så att du vet.

$ 350 bara för att hänvisa en vän.

Så den som läser detta borde antagligen också fundera på att hänvisa människor till kryptoplattformar eftersom avkastningen kan vara enorm på lång sikt.

Jag köpte min första Bitcoin 2012. Jag hade också en mängd företag som jag hade investerat i och de började nå ut till mig för att hjälpa dem med blockchain. Det var så jag kom in i kryptovaluta.

Jag är väldigt stolt över de tekniska resurserna vi har och en av mina största tillgångar är min personal och mitt team bakom mig.

Ja, så det var så jag kom in i Bitcoin och crypto.

Men då satte jag mig inte för mycket tid. Jag investerade lite pengar, men jag visste aldrig att det skulle gå som det gick. Rätt? Du kan bara ansluta prickarna när du ser tillbaka.

Därifrån började jag bygga och investera i teknikföretag. Jag hade en ganska bra körningshastighet och gick riktigt bra. Jag tyckte om det. Det var min passion, så det var fantastiskt. Men då, runt 2017 var jag verkligen involverad i krypto.

Vi investerade också i företag som (ECOMI) OMI under första omgången och det är idag ett av de mest framträdande NFT-företagen. Och sedan var jag aktieinvesterare i företag som Hashgraph. Jag var också aktieinvesterare i företag som Ripple och gjorde sedan en massa andra investeringar. Jag menar, jag har över 100 olika aktieinvesteringar och cirka 100 olika mynt som jag investerar i vid en viss tidpunkt.

Jo, där har du det, så jag blev intresserad av krypto. Jag tog flera produkter till marknaden och hade en mycket bra körning på det. Samlade in tiotals miljoner dollar. Levererade 1000% + avkastning för investerare under de första månaderna av lanseringen och det var fantastiskt. Jag började till och med hjälpa flera STO-projekt för att nå marknaden.

Så ja, det var så jag började tidigt i krypto och hade en ganska bra tid. Och jag har varit i det sedan dess, jag har aldrig riktigt slutat. Jag har talat vid 100+ blockchain-fokuserade evenemang personligen runt om i världen!

Jag har investerat i en massa företag. Jag gör en investering ganska mycket varannan dag i dessa dagar i kryptoföretag eller kryptotoken. Just nu är det bara den bästa tillgångsklassen överlägset. Så jag har många private equity-investeringar, men jag fokuserar bara på krypto för det mesta.

Altcoin Buzz: Vad tycker du om den nuvarande DeFi- och NFT-frenesin? Varför hände det vid denna specifika tidpunkt i historien? Hur länge kommer det vara?

Evan Luthra: Det finns inget bättre sätt att titta på det än att dess teknik och tekniska framsteg är oundvikliga. Som att det kommer att hända och du inte kan stoppa det. Det enda alternativet du har är att anpassa dig till det, eller hur. Det är som ett tåg i rörelse och det är bäst att du går ombord medan det fortfarande tar fart.

Så DeFi (Decentraliserad ekonomi) är framtiden eftersom den nuvarande finansieringsmodellen är trasig, systemet är trasigt. Traditionell bankverksamhet har alltid haft kryphål som den genomsnittliga mannen alltid har lidit av, men decentraliserad ekonomi fixar detta. Det finns ingen centralregering, ingen som ger dig villkor för att du vill spara pengar.

Dina pengar och investeringar ökar flera gånger på riktigt kort tid. Det här är något du inte får när du sparar pengar i banker. Med banker måste du betala pengar för att spara pengar, du har inte kontroll över dina pengar eftersom regeringen kan komma med en galen politik och dina pengar låses och du börjar gå igenom de ansträngande byråkratiska processerna bara för att få tillgång Dina pengar. Bankerna kan när som helst blockera dina pengar. Jag menar, det är galet när du tänker på det. Du hör saker som Det är inte dina pengar. Det är fiatpengar, det är papperskorgen. Det finns ingen gräns för hur mycket de kan skriva ut det.

Min poäng är i slutet av dagen, jag tror att decentraliserad ekonomi är framtiden.

Den har alla lösningar på de problem som centraliserad ekonomi inte har löst genom åren. Jag tror på det, jag älskar det och jag tycker att det är mycket mer effektivt eftersom teknik gör saker effektiva. Det är vad den gör. DeFi är omedelbart, det är säkert, det är transparent, det diskriminerar inte eller väljer personer som det hellre vill tjäna eller inte tjäna.

Samma sak gäller icke-fungibla tokens (NFT). De effektiviserar processen att köpa och sälja konst. Att effektivisera värdeöverföring och skapa en bättre kreativ modell. Konstnärer och skapare som ser den enorma möjligheten i NFT: er kan vinna mest om de gör något med tekniken.

Jag menar, allt är väldigt intressant. Det är bra att komma ihåg att traditionell ekonomi har funnits där i århundraden. Banker och regeringar har varit där i 300 år eller mer än så men Bitcoin blockchain har bara varit här i cirka 12 år ordentligt.

Så vi ska ge det tid. Det händer nu eftersom det är rätt tid. Om du frågar mig tror jag att tekniken fortfarande är i spädbarnsstadiet och folk borde komma in nu när det inte är för sent. Och det handlar inte om hur länge det kommer att vara, det handlar om hur mycket fler uppgraderingar kommer att hända eftersom det tar tid att gå från en centraliserad till en decentraliserad värld, eller hur?

Du måste gå från centralisering, till semicentralisering och sedan till decentralisering. Det är så man rör sig och det tar tid, men det händer och jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre när tekniken kommer och gör systemen mycket effektivare.

Altcoin Buzz: Hur fungerar investering i Defi och NFT för en privatinvesterare? Kan någon investera?

Evan Luthra: DeFi (Decentralized finance) avser digital, peer-to-peer-teknik för finansiella tjänster som stöder kryptohandel, upplåning och utlåning av lån, räntekonton och andra tjänster. DeFi är beroende av offentliga blockkedjor som Ethereum och Polkadot och mer.

Så i princip behöver du ett Cryptocurrency-konto som du kontrollerar och inte är ett centraliserat utbyte.

Ta dig lite tid att lära dig mer om kryptoprojekten som listas på ditt önskade börs och gör din forskning. Se om ett projekt i slutet av din analys har förmågan att ge dig avkastning över tiden.

Lär dig också att handla med DeFi. Ha inte bråttom men var smart med dina investeringar.

Det finns massor av möjligheter för privatinvesterare i DeFi-utrymmet, särskilt för att skapa passiva inkomster och samma sak gäller för NFT.

NFT är digitala filer som konst, video, ljud och andra filer som lagras på Blockchain. Om du inte redan visste, är Blockchain den digitala huvudbokstekniken som driver kryptovalutor.

Det unika med NFT är att de inte är utbytbara. De är inte fungibla till skillnad från en valutaenhet som dollarn till exempel.

Om du kan köpa en unik NFT och sedan sälja den för mer än vad du betalat för kan du som en potentiell investerare göra en riktigt bra vinst och därigenom göra vinster på din initiala investering.

Detaljhandelsinvesterare bör se till att lära sig allt om NFT. Från hur man ska lagra den till att hålla den säker, helst på en hårdvaruplånboksenhet innan man går in i den.

Och ja, vem som helst kan investera i både DeFi- och NFT-projekt. Det är inte bara ett parti som bara fonder har bjudit in, du kan också spela där de stora pojkarna spelar.

Altcoin Buzz: I vilka kryptoföretag investerade du och varför valde du dem?

Evan Luthra: Jag gillar inte att verkligen nämna namn på många företag eftersom jag är i många företag av många olika skäl och många olika sätt. Så jag tycker att det är bättre, jag säger bara att jag är i många olika företag och jag investerar aktivt i nya kryptoföretag hela tiden. Bara under de senaste två veckorna har jag investerat i GAINS, DPR, SHOPX, GDT och mer.

Jag menar, tanken är att om du läser detta och inte är intresserad av krypto, borde du bara komma direkt till krypto. Du skulle ha fördubblat din investering på tre månader, med vad du än har. Det är så fantastiskt. Det här är något som ingen traditionell bank kan ge dig. Du kan inte lägga 10 000 dollar i en bank idag och förvänta dig att få tillbaka 20 000 dollar om tre månader. Ärligt talat, med bankerna är det en skrattretande idé, men du kan få det och kanske ännu mer med Cryptocurrency. Det beror på att hela kryptomarknaden fördubblats under de senaste 3 månaderna.

Varför väljer jag företag?

Jag har en startstudioinkubatorfond där vi arbetar med icke-teknologiska entreprenörer om alla idéer och vi bygger företag med dem från grunden. Vi kommer in, vi investerar pengar och inte bara pengar. Vi investerar också tekniska resurser för att hjälpa till att bygga fler idéer och hjälpa till att bygga ett företag med dem från grunden. Det viktigaste här är att vi letar efter ett lag.

Anledningen till alla dessa? Du kanske frågar.

Det handlar om stora idéer.

Ju större mål, desto bättre är det. Vi gillar inte att drömma små och tidigare framgångar spelar alltid roll för oss. Som jag alltid säger är det alla dessa resultat som betyder något. Inget annat du säger betyder så mycket som du inte har resultat för att bevisa det. Investerare säljs på resultat. De vill se vad du redan har gjort i ditt utrymme och se om du har haft relativa framgångar. Om du har resultat behöver du inte säga för mycket.

Altcoin Buzz: Hur hjälper du dina portföljbolag? Vad är det mervärde du ger förutom kapital?

Evan Luthra: Jag tror att jag just har svarat på det här men jag kommer att gå i detalj här. Så i min inkubator har företagen som vi investerar i ett sammanlagt marknadsvärde på över 10 miljarder dollar med tiotals miljoner användare i dussintals länder. Hittills har vi byggt över 45 företag själva och vill gärna vara delaktiga i dem. Vi har byggt processer och system som fungerar bra.

Jag menar, jag har en miljon följare på olika sociala nätverk, varit i 60 länder, talat vid hundratals evenemang som huvudsakligen är blockchain-fokuserade. Och jag räknar inte ens samtal på platser som FN, Google, stora varumärken, stora företag, stora universitet. Jag har gjort över ett halvt dussin TEDx-talkshower. Ja, så alla dessa kommer in och tillför värde till företagen.

Det ger företag som jag investerat i en bra positiv exponering i branschen och det kan bara hjälpa dem på lång sikt. Jag är en aktiv investerare som att jag faktiskt är en entreprenör först och en investerare senare, så jag förstår vad det innebär att driva företag och vad dessa företag behöver för att överleva och slå sina konkurrenter.

Jag vill kalla mig en parallell entreprenör om det är okej.

Altcoin Buzz: Var föreslår du att läsarna som ännu inte har investerat i krypto börja? Hur kan de investera i tokens innan tokens handlas offentligt?

Evan Luthra: Det finns hundratals intressanta projekt som förbereds för lansering.

Du kan göra enkel forskning för att veta om dem innan de startar och kommer in i sina samhällen. Dessa projekt har alltid gemenskaper och det är här du kan få freebies som Airdrops. Jag berättade hur jag fick gratis $ 5 från Coinbase och idag är det värt $ 350 eller hur?

Samma sak gäller luftdroppar. Kryptoprojekt ger ut airdrops och om du har tur att få dessa airdrops kan du börja din karriär i crypto med nästan inget kapital från din ficka.

Du måste också kunna tillföra värde. Du kan närma dig några av dessa projekt och berätta var du kan hjälpa dem om du har en färdighet. Ta mig till exempel, jag skriver för CoinTelegraph, Forbes, och en massa andra företag i Crypto-rymden.

Det är så jag tillför värde till dessa företag. Jag har enormt anhängare.

En fantastisk ny plattform som precis kom ut som ett socialt nätverk ur kryptorummet heter Bitclout. Det är Bitclout.com, där du faktiskt kan registrera dig och alla får sina egna mynt och du kan köpa och sälja mynt.

För en nybörjare som vill spåra sin tillväxt och framgång i branschen tror jag att den här plattformen är en de borde titta på.

Det är väldigt intressant eftersom du kan satsa på människor. Som vem som kommer att gå upp och vem som inte kommer att gå upp. Så du behöver mycket socialt kapital. Det är bokstavligen som en aktiemarknad för privatpersoner men allt är krypto så du måste ha lite Bitcoin för att faktiskt komma igång eller så kan du bara få lite gratis pengar om du bara registrerar dig med ditt telefonnummer.

Du kan i princip köpa bitcoin på de börser jag nämnde tidigare. Du kan köpa bitcoins där och sedan ladda ditt Bitclout-konto med det och försöka spela din hand.

Återigen satsar det i grund och botten på dina vänner och dina vänner som satsar på dig.

Mitt mynt som jag lade ut ökade med 1000% på bara tio dagar men jag har en enorm publik. I grund och botten är alla sociala nätverk idag annonsnätverk och annonsbaserade men denna Bitclout är intressant eftersom det inte finns några annonser. På grund av detta är varje inlägg som någon gör som en annons för sig själva och det gör det väldigt kvalitetsfokuserat. Du måste ha kvalitet på den här plattformen för att se till att ditt mynt går upp och ingen gillar att se deras mynt gå ner. Så det blir riktigt intressant.

Det är som allt Twitter har, jag tror att det kommer att döda Twitter på mindre än två år. Det är det snabbast växande protokollföretaget jag någonsin har sett på länge och jag har sett många företag, så jag tycker att det är riktigt fantastiskt. Jag rekommenderar människor att gå in i det och se hur det går. Jag tror att det säkert skulle vara intressant. Få bara lite Bitcoin men verkligen, gå in på att förstå vad du investerar i.

Så för att komma igång med krypto och investera i projekt som inte har startats ännu, kommer jag att rekommendera dig att ta gratis airdrops på allvar eftersom de har potential att förändra ditt liv.

Leta upp projekt som förbereds för lansering och gå med i deras samhällen. Här får du förstahandsinformation om hur du kommer in.

Förstå vad DeFi är.

Många frågar mig vad de kan göra för att de inte har jobb eller något och jag säger alltid till dem, gör vad du älskar först, hitta din passion.

Om du inte har det, om du inte hittar din passion och ditt mål är att tjäna mycket pengar, gå in i DeFi. Det beror på att DeFi är den absolut bästa och snabbast växande branschen någonsin. DeFi kommer att förändra finansvärlden och du kommer att se att det händer väldigt snabbt.Source link