Folk brukade misstro bitcoins eftersom det är en decentraliserad valuta. Men eftersom bitcoins blev mer utbredda föredrog individer det jämfört med andra val som traditionell valuta.

Dessa människor förstod begreppet DeFi, där det inte finns någon kontroll från tillsynsmyndigheter på krypto eftersom investeraren blir ensam ägare. DeFi är också känt som decentraliserad finans.

DeFi arbetar med blockchain -teknik som har revolutionerat det traditionella betalningssystemet till online -transaktionssystem och betalningar.

Här är fördelarna med DeFi:

Genomskinlighet

Decentraliserad finansiering är transparent i sin verksamhet och processer. Blockchain-teknik eller ett nätverk av datorer som fungerar hand i hand tillåter inte osynlighet vid onlinetransaktioner av decentraliserad finansiering. DeFi ger användarna tillgång till den allmänna huvudboken som registrerar information om aktiviteter och transaktioner i detta nätverk. Den fungerar utifrån kryptografiska principer för systematisk verifiering av varje transaktion innan den lagras. Enkelt uttryckt kommer personer att meddelas om det finns oegentligheter i systemet.

Ej reglerat

DeFi regleras inte av högre myndigheter vilket gör det till en önskvärd teknik för människor. Med stöd av blockchain -teknik har DeFi obelastade agenter och företag eftersom det har arbetat med datalagring och problem med serverutrymme.

Ny applikationsutveckling

En annan anledning till att människor tycker att det är värt att investera i DeFi är dess förmåga att utveckla peer-to-peer nätverksbaserade lösningar. Det finns inget behov av en ”mellanhand” när du slutför dessa ansökningar. Dessutom tillhandahåller DeFi också säkerhet för intelligenta kontrakt som ökar förtroendebetygen bland sina användare. Online transaktioner som lån och utlåning via detta system verifieras utan mellanrum.

säkerhet

Blockchain -tekniken använder mycket avancerade algoritmer som inte matchar andra tekniker. Dess höga säkerhet gör DeFi -baserade transaktioner säkra från manipulation. Det finns ingen central myndighet som kan orsaka dataändringar med DeFi-baserade plattformar.

Möjlighet att spara

Decentraliserad finansiering har ökat känslan av att spara bland människor. Dessutom, med den mycket produktiva och höga potentialen för DeFi -sparande produkter, kan användarna lagra sina medel i DeFi -produkter och tjäna en bra mängd intäkter genom att tjäna ränta på dem.

För närvarande finns det många sparprodukter baserade på DeFi som är tillgängliga på marknaden. Dessutom förstår användarna att DeFi -systemet kan låta en tjäna ränta på att engagera sig i utlåningsprodukter.

För närvarande ger DeFi -marknader jordbruk där investerare lånar ut sin kryptovaluta för att tjäna intäkter genom ränta. För att börja handla med olika kryptovalutor, lita på en nybörjarvänlig och reglerad plattform som Yuan Pay-appen.

Tokenisering

Tokenisering uppstod på grund av blockchain -ekosystemet. Detta möjliggör smarta kontraktsförmågor som gör det möjligt att utfärda kryptotoken.

Kryptotoken fungerar som digitala tillgångar på en blockchain som har unika användningsområden och funktioner. Utility tokens för en specifik app, säkerhet tokens och fastigheter tokens är några exempel på dessa tokens.

Tokens har olika funktioner. Säkerhetstoken fungerar som digitala aktier i specifika appar, medan fastighetstoken ger delad ägande av fysiska fastigheter. Dessutom möjliggör tokenisering en bredare exponering för både digitala och fysiska tillgångar. Fiat -valutor, digitala valutor, guld eller olja är några av dessa tillgångar.

Å andra sidan är följande nackdelar med DeFi:

Osäkerhet

En av de viktigaste problemen med DeFi är osäkerhet. Ett DeFi -projekt skulle automatiskt ärva instabiliteten hos blockchain som är värd för den. För närvarande finns det betydande förändringar som sker i Ethereum -blockchain. Därför finns det risk för de misstag som uppstod från PoW -konsensus till det nya Eth 2.0 PoS -systemet.

Likviditetsfrågor

Ett viktigt problem i DeFi -baserade projekt är likviditet. Det finns bara cirka 12,5 miljarder dollar totalt värde i DeFi -projekt från och med oktober 2020. Således skulle detta göra att en investerare tycker att det är utmanande att lita på marknaden jämfört med de traditionella finansiella systemen.

Delat ansvar

Användare kan tycka att den delade ansvarsfaktorn är oattraktiv eftersom DeFi -projekt inte kommer att bära ansvaret. DeFi gör upp med mellanhänder, och det är investerarna som kommer att ansvara för sina medel och tillgångar.

Slutsats

Genom att känna till fördelarna och nackdelarna med DeFi kan en användare avgöra om han ska fortsätta investera med den.Source link