Changpeng Zhao, VD för tpå kryptovalutautbyte Binance, har sagt att decentraliserad finansiering (DeFi) skulle ersätta centraliserad finansiering (CeFi) i det långa loppet.

Binance VD gjorde detta uttalande under en livechatt med Reuters’Anna Irrera medan hon talade på DeFi och CeFi på LA Blockchain Summit. Han säger uttryckligen att han tror “på sikt kommer DeFi att ersätta CeFi.”

CZ, som beskrev DeFi som framtiden, förklarade att även om Binance för närvarande är ett av de största centraliserade kryptobörserna globalt, bryr det sig inte om att “kannibaliseras” för att förbli relevant i kryptorummet.

Det är viktigt att notera att DeFi och CeFi representerar två distinkta grenar av blockchain-baserad öppen ekonomi. Medan CeFi lägger användarnas medel i händerna på en centraliserad organisation, använder den andra autonom kod. Viktigast är att båda metoderna vill frigöra människor från konventionell bankverksamhet.

De Binance VD förklarade i sin diskussion att utbytet skulle behöva förändras med tiden. Detta noterade han med tanke på DeFi-tokens och protokoll som får dragkraft, som alltid förändrar och expanderar DeFi-scenen.

Enligt honom är Binance mer intresserad av innovation. CZ noterade vidare att “det finns alltid fler möjligheter och möjligheter i framtiden än tidigare.”

han Lagt till, ”Det är inte vårt bestående mål. Så även om vi driver ett av de största centralbörserna i världen. Det är inte något vi verkligen måste hålla fast vid. ”

Skillnader mellan DeFi och CeFi

Det är viktigt att notera att både DeFi och CeFi spelar unika roller i kryptovalutarörelsen. Båda är inriktade på att ge människor ekonomisk frihet och avskaffa dem från äldre banker.

Den största skillnaden mellan DeFi och CeFi är i förvar av digitala tillgångar. Medan DeFi oftast inte är vårdnadshavare innehar CeFi å andra sidan kundinsättningar och kontrollerar upplupningen och betalningen av ränta.

En annan skillnad kretsar kring det faktum att CeFi är mer rekommenderat för nykomlingar till kryptoscenen med sin inneboende struktur. DeFi kan visa sig vara lite svårt för nybörjare i kryptorummet.

I synnerhet har båda grenarna av blockchain-baserad öppen finansiering en viss mängd risker. DeFi-riskerna kretsar kring rörelsens relativa nyhet och möjligheten att många projekt misslyckas. CeFi-risker är förknippade med förvaring av digitala tillgångar och säkerheten för kryptoplattformen.

CZ stöds DeFi i en annan chatt och noterade att de relativt nya funktionerna har enorm, outnyttjad potential och kan leda till övermatchning av CeFi.

DeFi har potential för revolutionerande förändringar

Hester Peirce från US Securities and Exchange Commission talade också vid LA Blockchain Summit. Peirce uppgav att DeFi har massiv potential att orsaka revolutionerande förändringar i det ekonomiska rummet. Hon påpekade dock att det också utgör svåra utmaningar för den nuvarande regleringsstrukturen.

Av ämnet DeFi avslutade Peirce: “Vi måste ställa många riktigt svåra frågor om vad det innebär och om hur vi reglerar saker.”

Dessutom är det värt att notera att Binance nyligen avslöjade att det är ansluter sig till Blockchain for Europe förening. Denna anslutning gjordes “för att förespråka blockchain-teknik och tokenisering innovation i Europa.”

På samma sätt Ripple VD Chris Larsen kräver ett solidt krypto-regelverk. Europeiska kommissionen har nyligen gjort det planerade planer för att reglera kryptovaluta i hela Europeiska unionen. Sådana regler ska införas under de kommande fyra åren.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link