Den decentraliserade finansmarknaden kan vara den nya drivkraften för Bitcoin (BTC) och krypto. Detta är enligt Petr Kozyakov, grundare och CBDO av Mercuryo. Under ett samtal med UseTheBitcoin uppgav han att DeFi-marknaden kan erbjuda många nya ekonomiska möjligheter för hela kryptomarknaden.

Hjälper DeFi Bitcoin och Crypto?

Hela DeFi-marknaden kan hjälpa Bitcoin och hela kryptomarknaden. Vi vet att under de senaste månaderna har hela DeFi-rummet registrerat nästan exponentiell tillväxt. Detta kan ses i det totala värdet låst i USD i decentraliserade finansprotokoll och projekt.

Som rapporterad av DeFi Pulse har det totala värdet låst (USD) i DeFi nått ett nytt rekord på $ 35 miljarder under det senaste dygnet. I slutet av november var det låsta värdet nära 11 miljarder dollar. Således ser vi att marknaden har expanderat och gått framåt med nya projekt och protokoll.

Enligt Kozyakov är Ethereum förmodligen den enda tillgången som kan tjäna ännu mer än Bitcoin på den explosiva tillväxten på DeFi-marknaden. Det är värt att ta hänsyn till att majoriteten av de decentraliserade finansprotokollen körs ovanpå Ethereum.

Vi kan faktiskt se Ethereum handlas just nu till cirka 1 750 USD per ETH. Detta är ett nytt rekord som uppnås av den näst största virtuella valutan på marknaden med en värdering på över 200 miljarder dollar när denna artikel skrivs.

Om expansionen av Ethereum och den decentraliserade finansmarknaden sade Kozyakov:

”Med övergången till Beacon Chain lovas Ethereum att bli blixtsnabb, vilket kommer att göra det till en idealisk miljö för hela DeFi-sektorn. Därför skulle det bara vara orimligt att ignorera korrelationen mellan DeFi-marknadens tillväxt tillsammans med en sådan aldrig tidigare skådad tillväxt av Ethereum själv. ”

Bitcoin (BTC) verkar ha hittat en motståndsnivå på $ 38 000 där den digitala valutan nu handlas. Det har försökt att överträffa detta pris många gånger de senaste dagarna men det avvisades varje gång.

Om Bitcoin klarar att överträffa 38 000 $ och gå mot sin senaste all-time high, kan Ethereum också flytta till 2 000 $. Andra virtuella valutor registrerar också vinster under det senaste dygnet.

Till exempel, Litecoin (LTC) har nått $ 155 och utökat 6,76% under det senaste dygnet. Samtidigt växer Chainlink (LINK) och Cardano (ADA) med 12,69% respektive 20%.Source link