Den första Bitcoin ETF i USA har godkänts av U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Detta är ett mycket viktigt ögonblick för kryptovalutamarknaden eftersom det har funnits flera ETF -förslag under de senaste åren som alltid har avvisats av USA: s tillsynsenhet. Detta ETF -godkännande har drivit Bitcoin priset nära det högsta genom tiderna.

SEC godkänner Firs U.S. Bitcoin ETF

Kryptovalutamarknaden fortsätter att expandera tack vare det senaste godkännandet av den första Bitcoin ETF i USA. Detta är en mycket positiv sak för kryptovalutamarknaden eftersom det har varit ett av de mest efterlängtade besluten i flera år. Detta kommer efter att El Salvador beslutade att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel i september i år.

Den första Bitcoin ETF som godkändes av SEC var förslaget från ProShares med sin Futures ETF förväntas börja handla så snart som nästa vecka. Detta ETF -godkännande visar att det finns ett stort intresse från investerare att få exponering för Bitcoin för institut och reglerade investerare i USA.

I grund och botten förväntas Bitcoin ETF spåra prestanda för Bitcoin Futures snarare än spotmarknaden. En av anledningarna som tvingade tillsynsmyndigheterna att godkänna ETF är relaterat till det faktum att det nya Bitcoin ETF -förslaget spårar Bitcoin Futures snarare än spotpriser, vilket kan vara bättre för investerare eftersom terminer följer värdepapperslagar i landet.

Det är också värt att ta hänsyn till att det kan finnas en premie som betalas av investerare eller en rabatt jämfört med Bitcoins spotpris. ETF förväntas också ha en förvaltningsavgift på 0,95%. Detta kan vara ett bra alternativ för de investerare som handlade med GrayScales GBTC -produkt.

På grund av de senaste nyheterna om Bitcoin ETF nådde Bitcoins pris högst $ 62 900 direkt efter godkännandet av Bitcoin ETF. Det positiva är att priset på den största virtuella valutan närmar sig dess högsta nivå nära 63 750 dollar.

Med de senaste nyheterna kan Bitcoin börja flytta högre och nå nya all-time highs 2021. Vi har redan sett att Bitcoin handlas mycket nära tidigare toppar som inte har registrerats sedan april i år, vilket visar att det finns ett stort intresse för Bitcoin . Det är bara en tidsfråga innan Bitcoin passerar sina tidigare toppar.

Source link